tisdag 28 februari 2017

Det första taget med sleven i grytan

Vissa människor verkar ha lika svårt för att släppa bloggandets förnäma konst som vissa har för att låta bli godispåsen till fredagsmyset. Jag tillhör alltså den förstnämnda kategorin. Eller var det båda? Hmm. Under mina år med sporadiskt bloggande (i hela tio års tid, närmare bestämt) har jag åstadkommit två anspråkslösa höjdpunkter, där det ena var min dåvarande hårdrocksblogg och det andra min dåvarande hästblogg. Numera har jag lämnat hårdrocksvärlden och allt vad det innebär, även om jag givetvis inte har ändrat musiksmak. Vad avser hästar och dressyr upptar det emellertid mer tid, pengar och tankeverksamhet än någonsin tidigare på grund av min satsning mot Lövsta Future Challenge och U25 Grand Prix. Jag har bara ingen lust att blogga om det längre.


Mat och träning, däremot. Jag har i hela mitt liv varit väldigt intresserad av mat (eller ja, att äta) men kom igång med mitt egna slafsande i köket (till min kära mors stora förskräckelse) först i 18-årsåldern. Därefter blev jag snabbt fascinerad av kost och näringslära. I maj 2015 upptäckte jag styrketräningens förlovade land och i takt med ökad träningsfrekvens både på gymmet och i dressyrsadeln ökade mitt intresse för den optimala kosthållningen. Sedan dess har jag nog testat det mesta, för att tillslut landa på den gyllene medelvägen. Jag är inte en person som kan leva med förbud, oavsett om det gäller fett, socker, kolhydrater eller kalorirestriktioner. Då slår min pansardisciplin in och gör förbudet till en fixering, som i sista ändan resulterar i okontrollerat frosseri på hysterisk Kakmonstret-manér. Mat är ett alldeles för stort glädjeämne i livet för att reduceras till siffror i form av kalorier och makronutienter och dessutom har jag inga skadedietsambitioner à la bikinifitness. Likväl vill jag äta hälsosamt och förse min kropp med rätt bränsle för att nå mina mål och orka med vardagen. Himla tur då att kombinationen matglädje och näringslära är långt ifrån en omöjlighet.


Vem är då the maid in the kitchen? För er som inte känner till mig från varken hårdrock eller dressyr är det väl på plats med en liten presentation. Jag heter Miranda, är 24 år, bor med min sambo på landet i Skaraborg och är inom skrivandets värld troligtvis mest ihågkommen för min skarpa penna (men jag ska försöka låta bli att provocera den här gången, jag lovar). Jag har också en sjukdom som gör det fullkomligt omöjligt för mig att följa ett recept. Min matlagning baseras på inspiration och smak, inte på teskedsmått. Med den här bloggen vill jag ta upp viktiga och intressanta ämnen inom mat i kombination med träning och helhetshälsa. Det kommer att handla om ett balanserat långsiktigt kosttänk, utan förbud eller restriktioner. Självfallet kommer det också att innebära ett fullspäckat flöde med vansinnigt goda recept och innovativa matidéer. Varmt välkomna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar