fredag 10 mars 2017

Because jordgubbar och nutella

Nutella. Jordgubbar. Behöver jag ens säga mer, eller ska jag låta receptet tala för sig själv? Jag tycker uppriktigt synd om alla som av någon anledning aldrig har upplevt nutella. Det är faktiskt ett livsmedel man helt enkelt inte kan leva utan. Jag föredrar dock att äta nutella i mer näringsrika versioner än den sockerstinna och där klassar den här extra allt-gröten in ypperligt. Alla vet ju dessutom att kombon jordgubbar och nutella är en match made in heaven. Tänk er då detta recept med extra jordgubbar och extra nutella. Jag antar att ni har förstått att jag gillar konceptet "extra allt" vid det här laget. Detta är förvisso en betydligt lyxigare variant av morgongröt än den jag vanligtvis slevar i mig framför datorn på kontoret, men det är trots allt fredag (som om det skulle rättfärdiga allt). Utan att överdriva det minsta kan jag säga att jag hellre äter en skål av den här gröten än en bulle till fredagsfikat. Och det säger jag faktiskt inte för att jag är hälsofreak eller något. Den är bara håll käften-god, på ren svenska.

Nutellagröt med jordgubbar
Portioner: 1

Ingredienser
Gröt
1 dl fiberhavregryn
2 dl vatten
1 tsk hasselnötssmör
1 tsk kakao
1 tsk kokosolja
0,5 dl chokladkasein, jag har Gourmet Pro från Star Nutrition

Topping
1 dl jordgubbspudding från Barebells
1 msk hasselnötskräm från Barebells
Kokosflingor, kakaonibs, frystorkade jordgubbar

Gör såhär
Häll havregryn och dubbla mängden vatten i en skål och salta något. Kör i micron 2-2,5 minuter på full effekt tills gröten har stelnat. Tillsätt kokosolja och hasselnötssmör och låt smälta. Tillsätt därefter kakao och kasein och rör runt tills allt har blandats. Hacka frysta jordgubbar i mindre bitar och tryck ner i gröten (de tinar direkt). Toppa med jordgubbspudding, hasselnötskräm och lite kokosflingor, kakaonibs och krossade frystorkade jordgubbar (mycket viktigt med lite crunch). HUGG IN!


2 kommentarer: