tisdag 14 mars 2017

Det här med hotellfrukost

Hotellfrukost. Eller himmelriket på jorden. Vilket ni nu vill. Såhär en lagom meningslös tisdagmorgon drömmer jag mig tillbaka till söndagens hotellfrukost. Jag är verkligen ingen buffémänniska i övriga avseenden, men ingenting slår ju en riktigt bra brunch eller frukostbuffé. Det är något alldeles speciellt med att kliva in på en frukostbuffé, se alla bord digna av godsaker i överflöd, känna magen kurra opassande högt och sen bara freak out (tills man halvligger i stolen med uppknäppta byxor och stönar plågat). Det kräver ju emellertid att det inte bara är trist hushållsost, pulvreäggröra och trötta gurkskivor som ligger på buffébordet. Då äter jag fan hellre min havregrynsgröt och hoppar matkoman. Vilken tur att Best Western i Karlshamn har en sällsynt bra frukostbuffé. Det finns både exklusiva råvaror och roliga tillbehör. Riktmärken för en bra frukostbuffé stavas brieost, frukt och våfflor/pannkakor, enligt undertecknad. Avsaknad av detta = underkänd buffé. Best Western i Karlshamn uppfyller som tur är samtliga kriterier. Man kan baka sig egna gigantiska belgiska våfflor. Med nutella. Vad mer kan man begära?

Den här gången smaskade jag i mig en skiva grovt bröd med kvargspread, rökt kalkon, tomat och brieost, ägghalva med räkor och majo, apelsinsallad med plommon, valnötter och svartpeppar, äggröra, stekta champinjoner, bacon och korv samt en fet klick keso. Till det en shot banansmoothie, en balja natuell yoghurt med björnbär, mango och melon toppat med solroskärnor, linfrön och kanel samt en liten äppelkaka till efterrätt och minst tre koppar kaffe. Om det var någon som undrade, alltså. Sen var jag mer än redo för ett tufft dressyrpass!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar