söndag 12 mars 2017

En kväll på Best Western i Karlshamn

För att bo i (typ) andra änden av Sverige besöker jag Karlshamn orimligt ofta. Nu är det ju visserligen rätt trevligt i Karlshamn, men jag kanske inte hade åkt hela vägen hit (minst) en gång i månaden om det inte hade varit så att min tränare råkar bo där. Det här med dressyrtränare är ett kinkigt ämne. Det går liksom inte med vad som helst. Har man väl hittat någon man trivs med och tror på får man alltså glatt pallra sig dit hen behagar befinna sig för att få till sina stackars träningstillfällen. Vi i teamet resonerar som så att om man ändå måste göra sig omaket att åka kan man lika gärna se till att ha det lite trevligt också. Det brukar därför bli hotellövernattning med tillhörande middag mellan träningsdagarna.

Som tur är har Karlshamn ett riktigt bra Best Western som vi har gjort till vårt andra hem. Servicen och bemötandet från personalen är superb, rummen fräscha, maten god, vinlistan välutrustad och hotellfrukosten gudomlig. Det lämnar med andra ord inte mycket i övrigt att önska. Känslan av att ta en lång dusch efter en träningsdag utomhus och sedan sätta sig ner med ett glas rosé är rätt oslagbar. Vi tog in lite mozzarella- och chilibakat vitlöksbröd före maten och det gick inte heller av för hackor. Vi har bestämt oss för att pröva oss igenom hela menyn och igår tog vi därför olika rätter allihop. Jag beslyser detta med viss förvåning, eftersom det i princip aldrig händer annars. Jag och sambon har löjligt lika smak och tar nästan alltid samma sak när vi äter ute. Väldigt trist, för då försvinner ju poängen med att kunna smaka från varandras rätter. Eller ja, det är väl mest jag som vill smaka på min sambos mat. Men ändå.

Igår tog jag restaurangens vegetariska rätt: cannelloni med ricotta/spenat i tomatsås. Jag fick lite pesto till och sallad med en väldigt god olivolja. Allting var väldigt gott och smakrikt, som vanligt. Jag snodde även lite av sambons italienska pizza och min mammas thairätt (man får ju passa på när alla tar olika, som sagt). Thairätten (grönsaker och oxfilé) var oväntat god, så den ska jag nog ta nästa gång. Sådant är viktigt att bestämma en månad i förväg. Man vill ju inte riskera att vara spontan. För mig som vanligtvis undviker vitt mjöl kände jag mig dock en aning kolhydratstinn när jag lämnade bordet, men för en kväll är det helt okej. En stor eloge i alla fall till Best Western i Karlshamn som verkligen sätter guldkant på mina träningshelger!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar