lördag 25 mars 2017

Krämig italiensk äggröra

Något jag gör väldigt ofta till helgfrukost, eller som del av en brunch, är äggröra. Jag älskar äggröra, men är inte särskilt imponerad av de utspädda pulver-äggrörorna som finnes på de flesta hotellfrukostbufféer. De brukar mest vara som någon slags gulfärgad, sorgsen ugnspannkaka. Och inte fan smakar den ägg. En riktig äggröra ska vara ordentligt krämig och rejält smakrik. Detta uppnås tämligen enkelt genom att använda riktiga ägg (näähää?) och addera ost. Ost är som bekant guds gåva till människorna och visst gör den även äggröra magisk. I den här äggröran hade jag två sorters ost. Det betyder givetvis dubbelt så gott. Lite tomater och färsk basilika så är man hemma.

Den här gången gjorde jag äggröran som en hel frukost och åt alltså inget annat. Oftast vill man ju äta äggröran som en del av en frukost och jag råder då till att minska på antalet ägg till tre eller två för att undvika akut matkoma. Trevlig helg på er!


Krämig italiensk äggröra
Portioner: 1

Ingredienser
Äggröra
4 ägg
1 msk lättcremefraiche
2 msk riven pecorino
1 näve riven mozzarella
Ca 100g babyplommontomater, halverade
Italian basilico-krydda
Lite salt
Färsk basilika

Gör såhär
Värm lite stekfett i en stekpanna och knäck i äggen. Addera creme fraiche och rör runt. När äggröran börjar stelna, addera pecorino och babyplommontomater. Krydda med Italian Basilico. När äggröran är lagom krämig, dra av den från plattan och rör ner mozzarella. Smaka av med lite salt. Lägg på en tallrik och toppa med färsk basilika. Slurp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar