söndag 5 mars 2017

Lunch on the road

Som hästmänniska är man van vid det mesta. Man pjåskar helt enkelt inte i onödan. Trots att polis avråder folk till att ge sig ut på vägarna sitter vi givetvis i lastbilen på väg till tävling. Är det årsdebut så är det. Lite snö har väl aldrig stoppat någon... Detta innebar också att lunchen fick intas i en plastlåda med en snötäckt motorväg som vacker utsikt. Lastbilsmat är något man får förlika sig med som hästmänniska. Man får helt enkelt ha en väldans fantasi för att hitta på kall mat som är smidig att förbereda och som helst inte kladdar ner hela kupén vid själva uppätandet. Lunchen blir därför oftast någon form av wrap eller sallad. Men så länge en sallad innehåller komponenterna ost, frukt och nötter kan det faktiskt inte gå fel. Kombinationen sött+salt och krämigt+knaprigt = succé. Den här kalkonsalladen med ädelost är därför en av mina absoluta favoriter. Observera dock att man faktiskt måste ha GRÄDD-ädelost! Glöm allt vad fetthalt heter när ni köper ädelost. Ju fetare desto godare. Punkt. Fettnojar man är det helt enkelt bättre att välja en annan ost (feta, typ). Men ädelost är magiskt gott i den här salladen, just saying.


Kalkonsallad med ädelost extra allt
Portioner: 2

Ingredienser 
0,5 paket färdigskivad kalkon
100g gräddädelost
0,5 påse babyspenat
0,5 burk kikärtor
100g babyplommontomater
0,5 rödlök
0,5 avokado
1 äpple
Lite rostade saltade cashewnötter
Örtsalt
Citronolivolja

Gör såhär
Hacka kalkon, tomater, avokado och äpple. Skiva rödlöken tunt. Blanda allt med kikärtor och spenat. Smaka av med örtsalt. Ringla över en ansenlig mängd citronolivolja (citronolivolja är LAJF) och toppa med cashewnötter. Bilresan räddad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar