onsdag 22 mars 2017

Supersnabbt vegosvull

Ännu en nyhet i produkthyllan! Under helgens veckohandling snek jag förbi pastahyllan och hittade en variant av den grönsakspasta som har funnits ett tag - färsk pasta med blomkål i, 260 kcal/100g från Ica Gott Liv (glömde dock att ta kort på förpackningen, så ivrig var jag). Om jag någon gång äter pasta gjort på vetemjöl köper jag alltid grönsakpasta, lika gott och betydligt mer näring I än i "vanlig". Igår kväll var jag sugen på något riktigt svulligt vegokäk som gick att laga under kvarten, och vad passar då inte bättre än färsk pasta? Har man bara ett gäng grönsaker, en skvätt grädde, någon form av nötter och en bit hårdost hemma går det att laga den mest fantastiska pastarätt. För min del blev det en riktig kylskåpsrensarkreation. "Grädden går ut i morgon... och det här halva savoykålshuvudet börjar se lite ledset ut. Hmm". Efter några minuters allvarligt övervägande medan pastavattnet kokade bestämde jag mig för att tillbehören till pastan fick bli gräddstruvad savoykål med ugnsrostad aubergine och saltkaramelliserade cashewnötter. Givetvis orimliga mängder riven pecorino till, för ost är life. Resultatet? GOTT. Såklart.




Grönsakspasta med gräddstuvad savoykål, ugnsrostad aubergine och saltkaramelliserade cashewnötter
Portioner: 2

Ingredienser
Pastasås
1/2 savoykålshuvud
Några dl matlagningsgrädde
Några msk grönsaksfond
2 vitlöksklyftor

Saltkaramelliserade cashewnötter
1 dl cashewnötter
1 msk honung
1 msk rapsolja
Salt

Tillbehör
1 pkt grönsakspasta (250g)
1 medelstor aubergine
1 rödlök
1 dl riven pecorino

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 C. Sätt på vattnet till pastan (salta ordentligt!). Skär aubergine i ca 1,5 cm tjocka skivor, salta och lägg på en skärbräda. Hetta upp olja till cashewnötterna I en stekpanna. Lägg I nötterna, ringla over honung och låt fräsa tills all honung har gått in och nötterna fått fin färg. Salta ordentligt och ställ åt sidan. Hacka savoykål och stek den lätt. Häll på grädde och låt koka in. Smaka av med grönsaksfond, vitlök, salt och peppar. Torka bort vätskan från aubergineskivorna, skär rödlöken I klyftor och lägg på en plåt. Pensla med rapsolja. Kör I ugnen tills grönsakerna har fått fin färg. Koka pastan och riv pecorinon. Lägg pastan I botten på halvdjupa skålar och toppa med gräddstuvad kål, aubergineskivor, rödlök, riven pecorino och karamelliserade cashewnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar