måndag 20 mars 2017

Uteätarhelgen

Vilken komplett svullo-helg jag har haft. Från början till slut. Inte ofta det inträffar, faktiskt, så det var välförtjänt. Enligt mig själv, i alla fall. När tävlingen jag skulle haft på söndagen blev inställd bestämde jag och sambon oss för att gå ut och käka på lördagskvällen. Vi hade inte varit på Pinchos på länge och eftersom tapas är typ meningen med livet var det rätt givet vart vi skulle gå. Dessutom hade de fått in en hel del veganska rätter på menyn som jag ville testa.

Jag började faktiskt med en svingod drink. Jag är ingen drink-tjej i vanliga fall (föredrar, som ni kanske har förstått, vin) men drinkarna på Pinchos är bara för amazing. Helt oemotståndliga. När de har en bargäst med kokos-tema kan man faktiskt inte begära att ens en vintjej ska hålla sig från att beställa den. Och ja, den uppfyllde exakt alla förväntningar. Alla kokos- och tropisk frukt-älskare, listen up: Malibu, captain morgan, ananasjuice och lime. Ja, alltså. Fantastiskt var ordet!

Smuttande på drinken beställde vi maten. Att beställa via en app är ju för övrigt jordens smidigaste grej - när ska det slå igenom till fler krogar? Jag tog getost och rödbetor med honung, vitlöksstekta champinjoner, pulled oumph-burgare och sötpotatispommes med vegansk chilimajonnäs. Oumph-burgaren med chimichurri var riktigt god, likaså sötpotatispommesen som alltid är fantastiska. Jag tycker att det är ett grymt initiativ av Pinchos att ha veganska tapas på menyn, men den veganska chilimajonnäsen var allt rätt blaskig. Där fanns det helt klart förbättringspotential. Dessutom tror jag att någon hade glömt att salta i champinjonerna. Men i övrigt var det lika bra som alltid! Sambon var också nöjd över sin köttfrossa (kompensation för all vegetarisk mat han får hemma jämt). Efter detta var vi mer än lovligt mätta och rullade hem för att sova några timmar innan nästa restaurangbesök (hårt liv, jag vet).På söndagen tog jag och sambon en promenad i vårvintersolen och därefter vankades det alltså brunch på First Hotel Billingehus med delar av min släkt. De kallar konceptet "lyxbrunch", vilket är en väldigt träffsäker beskrivning. Hade de kallat det "skaldjurs- och dessertbrunch" hade det varit än tydligare. Om man inte äter skaldjur eller är förtjust i desserter hade man nog blivit besviken. Är man däremot som jag, som älskar skaldjur och absolut inte har något emot en dessert då och då, lär man istället hamna i himmelriket. Det fanns ett helt buffébord med räkor, havskräftor, ostron, olika sorters lax, sallader, grönsaker, hemgjord skagenröra med mera. Det fanns också ett bord med ost och kex, en varm del med gudomliga ostpajer, äggröra, bacon och ribs,  smoothieshots, pannkakor, frukt och mycket annat. Överdådigt, lyxigt och skitgott.

Dessertbordet gav mig en lätt ångest när jag insåg att jag omöjligen skulle kunna smaka på allt. Jag övervägde starkt att tillämpa romar-principen (äta groteska mängder mat, gå ut och spy, komma tillbaka, äta ännu mer) men kände tillslut att det nog inte är social accepterat längre. Jag selekterade därför ut blåbärspaj, kladdkakebrownie och hallongrotta och var inte det minsta missnöjd med det. Hallonpannacottan var enligt de andra tämligen smaklös, men mina kakor smakade som de skulle. Jag tror att jag hämtade... sex tallrikar, totalt. Man hade lätt kunnat ta mig för en höggravid kvinna när jag vacklade därifrån ett par timmar senare. Fördel: Jag var inte hungrig mer på den dagen. Och det var SÅ värt det. Nu blir det emellertid tillbaka till rutinerna, gymmet och matlådorna...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar