tisdag 28 mars 2017

Vegansk svullmat del 2

Ops, I did it again. Jag såg ett recept på Alexandra Brings blogg som jag kände omedelbara ohanterliga cravings efter; dessutom kliade det i fingrarna efter att få göra receptet veganskt. Jag är inte heller den som inte ser till att förverkliga mina idéer, så gårdagens kvällsmat blev med andra ord stekt gnocchi med världens godaste svampsås. Och lite haricots verts, för syns skull. Riktigt svullig, asgod vegomat. Jag hade kunnat nöja mig med hälften men my godddd vad gott det är med stekt gnocchi. Den upptäckten är nog det bästa som hänt mig efter choklad. Och det vill inte säga lite, det.



Stekt gnocchi med mustig svampsås och haricots verts
Portioner: 2

Ingredienser
Svampsås
250 g ekologiska champinjoner
2 dl havregrädde
1 msk tamarisoja
3 msk kantarellfond
1 gul lök
4 små vitlöksklyftor
Ev lite redning
Svartpeppar


Tillbehör
400 g färsk gnocchi
250 g haricots verts
Bladspenat

Gör såhär
Koka upp saltat vatten till gnocchi. Häll i dem i vattnet och vänta tills de flyter upp till ytan. Fiska upp dem med en hålslev och ställ åt sidan. Tärna champinjoner och stek tills de fått fin yta. Addera klyftad gul lök och vitlök. Häll på grädde, tamarisoja och fond. Låt puttra ihop en stund. Om såsen är för blaskig, red med valfritt redningsmedel (potatismjöl, cognacrot etc). Krydda rejält med svartpeppar och ev lite salt. Fräs upp smör (gärna mjölkfritt) i en annan stekpanna och stek gnocchin ett par minuter tills de har fått en krispig yta. Servera gnocchi med svampsås, haricots verts och lite bladspenat. KLART!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar