onsdag 26 april 2017

Back to reality + enkel vardagsmat

Tillbaka på jobbet och vardagen efter ytterligare en långhelg - puh! Man förtränger lätt hur fruktansvärt mycket man får att göra efter en lång ledighet. Jag är redan slutkörd igen och har ett Mount Everest med saker på min to do-list, både privat och på jobbet. Men det är bara att ta ett djupt andetag och köra på. Snart är det ju faktiskt helg igen *fejk-peppar mig själv*. Annars tycker jag faktiskt att mitt project comeback går hyfsat, trots extrem tidsbrist. Jag har kommit ihåg att ta mina tillskott och övergår successivt till en paleo-baserad kost igen. Jag känner redan en bättre känsla i kroppen och det är SÅ skönt att vara på rätt väg. Ni kan lita på att det kommer komma frukost- och mellistips paleostyle här framöver - på Maid in the Kitchens vis, såklart. Under de här hetsdagarna har jag inte skapat några "riktiga" recept, utan det har blivit mer "vad ser gott ut i kylen? Ah, det tar vi"-middagar. Måltider som inte kräver något direkt recept och slängs ihop på en höft, men som ändå är asgoda och fulla med näring. Ungefär som det brukar vara när jag lagar mat, med andra ord.

Dessa dagar har jag bland annat lagat glutenfri spenatgnocchi med rökt lax, tomater, mozzarella och cashewnötter. ugnsbakad torskrygg med broccoli- och ärtstomp med vita bönor och rödlök, grillat nötinnanlår med pumpa och aubergine samt ärtpasta med ruccola- och cashewpesto, ugnsbakad lax, gorgonzola och valnötter. Inte så illa pinkat för att ha en tidsbudget på ca 30 minuter vid varje tillfälle (om jag får säga det själv). Stressiga vardagar är alltså INTE en ursäkt för att värma en Billys till middag. Nu ser jag dock fram emot lugnare tider och mer tid till att lägga kärlek i köket. To be continued!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar