torsdag 6 april 2017

Dags att börja baka + recept chokladbollar

Vet ni vad? Det är faktiskt dags för mig att börja baka mer. Jag är vanligtvis en ganska inspirerad person, men nu när våren är i antågande har min inspirationsbank fullkomligen exploderat. Jag vill göra ALLT! Ha middagar, skapa nya vårrecept, inreda, köpa nya kläder, ta tag i saker och ja, ni fattar. Plus att baka, då. Jag tänkte att jag skulle baka något ungefär en gång i veckan eller en gång varannan vecka. Eftersom jag vill kunna äta så gott som möjligt så mycket som möjligt blir det främst hälsosamma bakverk. Att göra bakverk man, näringsmässigt, lika gärna kan äta till frukost (eller lunch, eller middag) alla dagar i veckan tackar väl ingen nej till. De jag tycker levererar bäst inspo för nyttiga bakverk är Fanny, Emma och Marja - kolla in deras arkiv and drooool.
 
Det jag har på min att baka-lista so far (dvs vad ni har att se fram emot framöver), är:
  • Chokladbollar/rawbollar
  • Bountys
  • Twix
  • Kladdkaka med kokosfyllning
  • Banankaka med chokladbitar
  • Kärleksmums
  • Morotskaka


Men ni får givetvis ett recept redan nu. Mina nyttiga chokladbollar - ursprungsreceptet. Om ni är sötsugna såhär inför helgen råder jag er till att testa dessa NU! SÅ goda!


 
Nyttiga chokladbollar - originalreceptet
Portioner: 10

Ingredienser
Chokladbollar
1 dl fiberhavregryn
1 dl chokladkasein
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
10 dadlar
0,5 dl kokosflingor
5 msk kokosgrädde
0,5 dl espresso

Gör såhär
Mixa allt förutom kaffet. När det börjar klumpa ihop sig, tillsätt kaffet tills det blir en kladdig smet. Låt smeten stå i kylskåp ca 15 min och rulla sedan till bollar i kokos. Låt stå i kylen ytterligare ca 30 min. Sen - länsa fatet!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar