tisdag 11 april 2017

Snabbmat i sjukstugan

Här var det tyst som i graven. Jag ursäktar min frånvaro, men jag har som ni vet en ytterst hektisk period just nu och till på köpet har jag gått och blivit sjuk. Jag som aldrig någonsin är förkyld är nu ordentligt irriterad över denna oläglighet, men det är å andra sidan ingen rocket science att stress och sjukdom brukar hänga ihop som ler och långhalm. Efter några förvirrade timmar på jobbet i morse beslutade jag mig för att det nog var bäst för samtliga parter att jag åkte hem och bäddade ner mig. Eftersom man effektivt förkortar förloppet av en förkylning med vila+näring har jag gjort just det sedan dess - vilat och ätit. Även morgondagen lär troligtvis spenderas i samma anda och därefter hoppas jag att jag är fit for fight igen. Påskhelgen är planerad med en träningsresa med hästen till Blekinge och hela tre släktmiddagar efter det. Jag har med andra ord absolut inte tid att vara sjuk och utgår därför ifrån att jag med diverse mirakelkurer kurerar mig med blixtens hastighet. Ja, jag lovar, jag ska publicera mina bästa anti-förkylningstips, don't worry.

Matlagandet under den här perioden kommer därför att gå i hastighetens tecken. Ju snabbare, desto bättre. Utan att tumma på smak och näring då, givetvis. Lunchen idag blev en låda falafel med rotfrukter och fetaostyoghurt och en hel paket Lohilo Cinnamon Bun. Klockan 11.15. Eh. Men jag var hungrig och den där glassen var förjävla god. Tur att jag inte har någon mer hemma... En powernap och ett mellanmål senare (kiwismoothie och rågmacka med veganpastej och gurka) känner jag mig pigg nog att blogga lite och uppdatera med ett nytt recept. Eller ja, recept och recept. Snabbmat à la Miranda. När det ska gå jävligt fort och man inte orkar tänka gör jag någon variant av detta. Vilket inträffar väldigt ofta. Inte mig emot, för det är sjukt gott. Pesto är to die for. Ost är to die for. Bönpasta är to die for. Vad väntar du på?


Pestopasta med ugnsrostade grönsaker, mozzarella och parmesan
Portioner: 2

Ingredienser
1 zucchini
2 rödlökar
1 paprika
Lite sesamfrön
2 port kikärtspasta
1 mozzarellaboll
2 msk valfri grön pesto
Lite riven parmesan

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 C. Sätt också på vattnet till pastan. Skär zucchini i halvmånar, rödlök i klyftor och paprika i lagom stora bitar. Lägg allt i en bunke, ringla över rapsolja och blanda. Häll upp grönsakerna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Strö över lite sesamfrön och salta. Sätt in i ugnen tills de har fått fin yta. Koka under tiden pastan. När pastan är klar, blanda den med peston och häll upp på tallrikar. Toppa med mozzarella, grönsaker och lite riven parmesan på toppen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar