lördag 22 april 2017

Supersmoothie med ärtprotein och mullbär

- inlägget är i samarbete med Svensk Hälsokost

Går det att äta proteinrikt och gott utan socker och sötningsmedel? Givetvis! Nu när jag har bestämt mig för att inte äta artificiellt sötade kasein- och vassleprodukter har jag fått tänka till kring min frukostrutin. Jag vill fortfarande få i mig mitt protein, men på ett mer naturligt sätt. Eftersom jag också vill dra ner på mejeriprodukter har jag försökt bekanta mig med olika växtbaserade protein. Holistic har ett ekologiskt ärtprotein som är helt utan socker, sötningsmedel och tillsatser och som är perfekt att blanda i gröt eller smoothies. Det har en neutral smak som inte tar över, vilket är ett stort plus! Dagens frukost blev en supergod, naturlig och helt vegansk smoothiebowl med jordgubbar, banan, macapulver och ärtprotein, toppat med linfrön, kokoschips, pumpafrön och mullbär. Mullbär är något helt nytt för mig, vilket visade sig vara en mycket positiv upptäckt. Mullbäret smakar sött och kolaaktigt och är ett riktigt superbär. Det bidrar till ett jämnt och lägre blodsocker, är sprängfyllt med näringsämnen, rika på antioxidanter och har faktiskt visat sig minska sötsuget. Jag ser fram emot många asgoda smoothies och bowls med dessa produkter!

Ärtproteinet hittar ni här: https://www.svenskhalsokost.se/varumarken/holistic
och mullbären hittar ni här: https://www.svenskhalsokost.se/varumarken/urtekram


Supersmoothie med jordgubbar, ärtprotein och mullbär
Portioner: 1

Ingredienser
Smoothie
1 banan
2 dl frysta jordgubbar
1 skopa ärtprotein
0,5 tsk macapulver
1 krm vaniljpulver
En skvätt kokosdryck

Topping
1 msk linfrön
1 msk kokosflingor
1 tsk pumpafrön
En rejäl näve mullbär

Gör såhär
Lägg banan, jordgubbar, ärtprotein, macapulver, vaniljpulver och en skvätt kokosdryck i en kraftig blender. Kör tills allting har gått ihop till en krämig, glassig smoothie. Häll upp i en skål och toppa med linfrön, kokosflingor, pumpafrön och massa härliga mullbär. 

2 kommentarer:

  1. Ser supergott ut - ska definitivt teata :)

    SvaraRadera
  2. Ser supergott ut - ska definitivt teata :)

    SvaraRadera