måndag 3 april 2017

Veckans foodprep - kryddig jordnötskyckling

Då var det måndag igen och ännu en hetsvecka har påbörjas. Jag tackar gårdagens flitiga version av mig själv som stod och lagade mat literally hela dagen för att förbereda mig inför veckan. Ingen ursäkt till havregrynsgrötsmiddagar den här veckan, med andra ord. En av rätterna jag lagade är typisk grym matlådemat som smakar ännu bättre efter ett par dagar i kylen. Dessutom kunde jag både städa och baka bröd samtidigt, eftersom lagandet av den här rätten bestod av att slänga ner ingredienserna i Crockpoten och trycka start. Resultatet blev mör kyckling i en kryddig jordnötsdoftande tomatsås. Supernyttigt - supergott. Jag var tvungen att provsmaka en liten portion till lunch före jag drog till stallet, och nä, den såsen gick inte av för hackor. Eftersom jag emellertid precis hade ätit frukost innan åt jag bara kycklingen med sallad till (tomater, gurka och fetaost). I veckan kommer jag nog att servera med vitkålsris, men jag kan tänka mig att det blir lika gott med zoodles eller dylikt. Oavsett val av tillbehör måste ni testa den här kycklingen! Ja, det är en order. Och givetvis går det lika bra att göra den på spisen. Jag rekommenderar då att bryna kyckling och lök och sedan låta allt puttra ca 2 timmar.Kryddig jordnötskyckling i Crockpot
Portioner: 8

Ingredienser
Kycklinggryta
1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1,5 dl jordnötssmör crunchy (utan socker!)
2 pkt krossade tomater à 500 g
2 msk tamarisoja
En rejäl skvätt kycklingfond
4 tsk spiskummin
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk kardemumma
Salt

Gör såhär
Skär kycklingen i mindre bitar. Klyfta löken. Lägg det i Crockpoten och pressa over vitlöksklyftorna. Häll på allt annat och rör runt. Sätt på 3 timmar hög eller 5-6 timmar låg. Smaka av med salt när allt är klart. Servera med vitkålsris eller zoodles och sallad! Receptidén kommer från Crockpots egen receptsamling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar