fredag 12 maj 2017

Deconstructed burger plate

Allt detta tjafs om bröd i mat, bröd till mat, krutonger, tortillabröd, pitabröd, bröd bröd bröd... Jag kan äta en (hembakad) macka med en enorm hög goa pålägg till helgfrulle, men bröd i mat? Whyyy? Onyttigt, trist, onödigt. Genererar sötsug och ont i magen. Nej tack. Ska man äta en hamburgertallrik à la Maid in the Kitchen plockar man därför glatt bort brödet och kallar det hamburgare ändå. För att haka på lite trender kan man ju faktiskt kalla det för deconstructed burger, även om en "riktig" deconstructed burger (bowl) faktiskt separerar samtliga ingredienser i burgaren och inte bara hivar brödet över bord. Men ändå. Tänk att en så ohälsosam, flottig och transfettsdrypande måltid som en hamburgertallrik med små medel kan förvandlas till en version sprängfylld med nyttigheter. Saftig burgare med smak av vitlök och timjan, getost, bacon, sallad, gurka och stekta vaxbönor on the side. SÅ GOTT!



Deconstructed burger plate
Portioner: 2

Ingredienser
Burgare med vitlök och timjan
Ca 400 g färs
1 ägg
2 msk timjan
3-4 vitlöksklyftor
Svartpeppar
Lite grillkrydda
1 tsk salt

Tillbehör
1 påse vaxbönor
100 g getost
1 liten avokado
1 pkt bacon
Gurka
Sallad

Gör såhär
Blanda alla ingredienser till burgarna väl. Forma till 3-4 burgare. Stek i olja tills de har fått fin färg och är genomstekta. Stek även vaxbörnorna en stund. De ska ta färg men fortfarande vara spänstiga. Salta och stall åt sidan. Klipp av baconet på mitten, stek i skivor och låt svalna. Skär upp övriga tillbehör, montera burgaren och servera med vaxbörnorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar