tisdag 2 maj 2017

Hel kyckling och rotmos i Crockpot

Nämen oj, hade jag en blogg som skrek efter uppdatering? Hela valborgshelgen har jag bara ägnat åt vänner, familj, tävling och slöa grillmiddagar, därav frånvaron av smarriga recept här på bloggen. Men nu är det ny vecka och nya tag! Maj månad ska jag verkligen ta mig själv i kragen, lyckas dämpa sötsug/hetsätning och få balans i livet. Att tänka lite extra på vad man äter under en månad är inte så svårt och under den tiden hinner nya rutiner sätta sig. Mina övergångsveckor till paleo har funkat fint och nu är jag redo att köra "på riktigt". Jag är så taggad på ett piggare, gladare och friskare jag!

Att äta rent, enkelt, mejerilågt och nyttigt behöver inte alls vara krångligt eller tidskrävande. Som imorse, till exempel. Jag insåg imorse att det skulle bli en lång dag och bestämde mig för att köra en allt-i-ett-rätt i Crockpoten som skulle stå färdig när jag kom hem. Hur ofta har man den lyxen? Precis - aldrig. Men om man snabbt skalar och tärnar valfria rotfrukter och lök, lägger på en hel kyckling och stänger locket kan man faktiskt det, även om det låter fantastiskt på gränsen till otrovärdigt. När väl alla timmars slökokande har passerat lyfter man ur kycklingen och delar upp köttet, häller av buljongen (men släng den för guds skull inte!!!), mosar ihop rotfrukterna och tillsätter en klick smör/ghee/kokosolja. Och så var det klart. Lyxmiddag på under fem minuter - tack, slökokaren. Vad vore jag utan dig?


Hel kyckling och rotmos i Crockpot
Portioner: 4

Ingredienser
Kyckling och rotmos
1 hel kyckling
4 gulbetor
6 morötter
1 stor sötpotatis
En skvätt kycklingfond
En klick smör

Gör såhär
Skala och skär rotfrukterna i stora bitar. Skala vitlöksklyftorna och hacka löken. Lägg dem i crockpoten och lägg kycklingen över. Salta, peppra och ringla över lite kycklingfond. Sätt Crockpoten på låg effekt 6-7 timmar. När allt är klart, lyft ut kycklingen, häll av buljongen och mosa ihop rotfrukterna med lite smör. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar