måndag 8 maj 2017

Helgens 30-årskalas

Måndag och tillbaka till verkligheten! Även om det inte har varit en långhelg (som man numera har blivit bortskämd med. Vadå bara ledig två dagar?) så har helgen varit både lång, hektisk och rolig. I lördags hade vi alltså 30-årsfirande av min sambo som numera har fyllt gubbe (skämt åsido älskling). Eftersom vi var närmare 20 personer i åldrarna 1-84 år begränsades antalet maträtter ganska rejält och valet föll tillslut på bakpotatis/sötpotatis med olika röror och sallader. Jag gjorde tre röror, som alla blev lika uppskattade. En med kyckling/bacon/majs/rödlök/chilisås, en med räkor/kräftor/dill/vitlök och en med varmrökt lax/äpple/pepparrot/färskost. Hemligheten för att få till gudomliga röror är ohälsosamma mängder majonnäs och att absolut inte snåla på citronsaft. Jag gjorde också två sallader, varav en klassisk sommarsallad med vattenmelon, fetaost och mynta (godaste kombon EVER) och en med stekta champinjoner, tomater, avokado, belugalinser, valnötter och babyspenat. Att ha belugalinser i sallad är sjukt gott och gör salladen betydligt mer matig och proteinrik, så testa det om ni inte redan har gjort det.

Sedan hade fördelsedagsbarnet förstås beställt kakor av catering Kedbäck - både jordgubbstårta och mintkladdkaka skulle stå på menyn. Och eftersom hans önskan är min lag (hmm, kan diskuteras, men när han fyller år kan man ju faktiskt vara lite medgörlig för en gångs skull) blev det också så. Det blev en jordgubbsgräddtårta med citronbottnar, jordgubbskräm och nutellamousse samt en after eight-kladdkaka med chokladgarnache och päronfrosting. Dessutom svängde jag ihop några paleo-morotskaksmuffins som alternativ för de som minimerar sitt sockerintag. Dessutom är det kul att visa gemene man hur mycket gott man kan baka utan socker, spannmål och mejerier. Recept på dem kommer! Det blev en väldigt lyckad kväll och något liknande lär väl få styras upp nästa år när en annan fyller 25.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar