tisdag 23 maj 2017

Paj med kyckling, bacon och broccoli

Ibland blir man sådär obotligt sugen på paj. Lika ofta känns det helt oöverkomligt att ställa sig och mixa ihop en pajdeg, trycka ut den i en form, förgrädda och hålla på. Då går det faktiskt lika bra att bara skippa det där första momentet och köra en paj utan pajskal. Det blir lite mer som en gigantisk omelett, men vad gör det? Den här fejk-pajen fyllde jag med bacon, kyckling, lök och broccoli samt toppade med pinjenötter. Asgott, promise! Nästa pajexperiment på listan blir nog en tillbehörspaj med aubergine, tomat och pesto. Och en rabarberpaj. Mmm. Hoppas att ni är lika taggade som jag på fortsättning på mitt pajreceptmaraton!


Paj utan pajskal med kyckling, bacon och broccoli 
Portioner: 4

Ingredienser
Paj
1 stor kycklingfilé
1 paket bacon
1 gul lök
250 g broccoli
8 ägg
2 dl mandelmjölk
2 vitlöksklyftor
Salt, svartpeppar

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 C. Tärna kyckling och stek med grillkrydda. Klipp baconet I bitar och stek det med. Stek även broccolibuketter, klyftad lök och vitlök. Lägg allt i en pajform. Vispa ihop ägg och mandelmjölk. Salta och peppra efter smak. Häll äggstanningen över kyckling, bacon och grönsaker. Toppa med pinjenötter. Kör i ugnen ca 20-25 min eller tills äggstanningen har stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar