tisdag 30 maj 2017

Shrimp saganaki

Jag älskar verkligen medelhavskost! Det är så otroligt fräscht, näringstätt, mejerilågt och kryddningen ska vi inte ens börja prata om. Helt fantastiskt. Jag följer förstås Åse på 56 kilo och såg ett recept på shrimp saganaki hos henne. Jag har aldrig ätit det förut, men hur gott låter inte räkor i en mustig tomatsås med halvsmält saganaki? Saganaki är en grekisk ost som görs på får- och getmjölk och som tydligen (har ej testat) är stekbar. Om man skulle lyckas få till det är jag övertygad om att den skulle göra sig fantastisk i burgare! Hur som helst. Jag bestämde mig alltså för att svänga ihop min version av en shrimp saganaki, serverad med zoodles. Definitionen av lyxig hälsosam snabbmat.

Nej, jag ska inte tala om hur receptet blev. Ni måste helt enkelt laga det själva. Jag kan bara avslöja att jag gick och längtade hela förmiddagen efter att få dyka ner i lunchlådan som innehöll shrimp saganaki. Det lär med andra ord inte vara sista gången den här rätten lagas i Maid in the Kitchen's kök. 


Shrimp saganaki
Portioner: 4

Ingredienser
Shrimp saganaki
500g frysta räkor med skal, MCS-märkta
150 g saganakiost
400g tomatkross, Mutti
3 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 gul lök
2-4 vitlöksklyftor
1 halvfast fiskbuljong"tärning"
1 msk tamarisoja
Torkad basilika, oregano, chiliflakes, salt, peppar

Tillbehör
Zoodles
Parmesan

Gör såhär
Tina räkorna och skala dem. Sätt ugnen på 250 C. Stek lök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt vitt vin, tomatkross, fiskbuljong, soja och kryddor. Koka ihop något och smaka av med salt. Tärna saganakiosten och toppa tomatsåsen med den. Sätt in stekpannan i ugnen ca 15 min tills osten har fått fin färg. När det återstår 5 min, lägg i räkorna. Servera med zoodles och lite nyriven parmesan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar