fredag 19 maj 2017

Snabbmat på en plåt och finkorv

Om fantasin tryter, magen kurrar och klockan tickar mot oroväckande höga siffror är en allting-på-en-plåt-rätt ett väldans bra ess att ha i rockärmen. Likaså riktigt fin korv. Fast helst i kylen då, kan nog bli lite kladdigt i rockärmen. Nej, man bör inte vräka i sig charkuterier varje dag, men en tillsatsfri korv med köttinnehåll runt 90-95 % är absolut inte dålig mat.  Den här korven med smak av ramslök som jag använde hade hela 98 % kötthalt, win! Det här receptet är så enkelt att det inte ens behöver något recept. När man kirrar (steker, i det här fallet) korven kör man lite rotfrukter (jag hade aubergine, morot och rödlök) i ugnen på 225 C, blandar med ruccola när det är klart och därefter hugger in. Jag hade lite vattenmelon till också - för vem vill inte fullkomligen BADA i vattenmelon nu när Sverige plötsligt har bestämt sig för att det inte alls är Sverige utan typ Sydamerika? Hallå, vi skandinaver är inte vana vid tropiskt klimat. Ge mig normal svensk sommar tack (har en känsla av att jag kommer få ångra den meningen...).


Den här fredagskvällen kommer emellertid att bjuda på något annat än korv (öppet för misstolkning). Jag ska ut på AW med projektgruppen i värmeböljan och hoppas att jag inte har svimmat/somnat före maten hinner komma in på restaurangen. Min pollenallergi har gjort en storslagen comeback och jag har känt mig helt golvad hela veckan. Benen bär knappt från 18 och framåt. Nåväl. Att få dra på sig sommarklänning och ta ett glas vin kanske piggar upp mig. Hoppas att ni får en härlig fredag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar