måndag 22 maj 2017

Tonfiskbiffar med sriracha och limesyrlig tomatsalsa

Måndag och ny vecka! Jag har haft en lugn helg som tyvärr bara har swischat förbi. Oförskämt. Jag har åtminstone tagit tillvara på det fina vädret, fixat en del hemma, utökat växtligheten i hem och trädgård och varit iväg på små utflykter. Men jag ska inte gnälla på att helgen är över; det är ju kortvecka och Boråstävlingarna den här helgen! Jobba tre dagar och därefter åka på ett av årets bästa meeting är ju inte det sämsta precis.

Matlagandet den här veckan lär därför bli ganska begränsat, men jag har bunkrat upp med diverse recept från förra veckan. Innan det plötsligt blev högsommar, alltså. Nu känner man ju bara för att äta plockmat, ljumna sallader och dricka rosé... För er som inte riktigt har möjlighet till det kommer här ett sjukt snabblagat och väldans nyttigt recept på tonfiskbiffar med asiatisk touch. Perfekt måndagsmiddag, om man inte ska spendera måndagskvällen svettandes i ett ridhus (som undertecknad, med andra ord). Hoppas det smakar!


Tonfiskbiffar med sriracha, aubergine och limesyrlig tomatsalsa 
Portioner: 2

Ingredienser
Tonfiskbiffar
2 burkar tonfisk i vatten
1 ägg
0,5 tsk fiberhusk
2 vitlöksklyftor
En skvätt srirachasås
Salt och svartpeppar

Tomatsalsa
200 g körsbärstomater
1 lime, skal och saft
1 liten rödlök
(addera 1 avokado och lite svarta bönor för en ännu matigare salsa)

Tillbehör
1 aubergine
Cashewnötter

Gör såhär
Blanda tonfisk med ägg, vitlök och fiberhusk i en bunke. Addera så mycket sriracha ni vågar (hehe) och smaka av med salt och peppar. Låt smeten sätta sig några minuter, forma därefter biffar och stek på medelvärme i olja. Skär aubergine i halvmånar, salta ur skivorna och stek i en annan stekpanna. Gör under tiden salsan. Tärna tomater fint och hacka rödlöken. Riv ner limeskal och pressa ner limesaft. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Servera biffarna med aubergine och salsa. Strö over lite cashewnötter vid servering. Done and done!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar