söndag 18 juni 2017

Asgoda chiapannkakor (glutenfri, vegan)

Det var alldeles för länge sedan jag gjorde pannkakor till frukost. Det är ju så vansinnigt gott och behöver inte alls vara onyttigt om man tänker lite utanför boxen. Det här pannkaksreceptet blev otroligt bra och är glutenfritt, mjölkfritt och äggfritt - perfekt för veganer, allergiker eller anyone som vill ha svingoda pankisar till frulle. Vi åt våra pannkakor med sockerfri sylt och DaCarlas chokladkräm - mejerifri och sockerfri. Den är sötad med kokossocker och innehåller ingen palmolja.Jag beställde hem den för några dagar sedan och var riktigt sugen på att testa - men ärligt talat ganska skeptisk. Chokladkrämer som inte är nutella brukar liksom inte riktigt leva upp till förväntningarna.  Men tji fick jag! Konsistensen var perfekt krämig och smaken betydligt "vuxnare" än nutella med en kraftig mörk chokladsmak. Jävligt god! Kul med en mjölk- och sockerfri chokladkräm som också smakar riktigt bra. Den finns bl a på Bodystore, tips tips.


Chiapannkakor (glutenfri, vegan)
Portioner: 2

Ingredienser
Chiapannkakor
1 dl fullkornsrismjöl
2 dl havremjöl
1 msk chiafrön
1 rågad tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
6 dl mandelmjölk
Salt, vaniljpulver

Tillbehör
Sylt
Chokladkräm

Gör såhär
Vispa ihop alla ingredienser till smeten. Låt svälla 5-10 min. Grädda pannkakor i rikligt med kokosolja. Servera med sylt och chokladkräm och njuuuuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar