måndag 19 juni 2017

Buffalo wings på blomkål med ranchdressing

Måndag och ny vecka! Jag inledde veckan storslaget med att försova mig en timme... Så går det om man vänder på dygnet (eller ja, lägger sig efter 00, haha) på helgen. Nåväl. Benpasset får bli i eftermiddag istället helt enkelt. Det är ju återigen kortvecka och dessutom midsommar, så jag klagar inte!

Ni ska bara veta hur gott vi åt i lördags. Jag såg ett recept på buffalo wings på blomkål hos Jävligt gott och bestämde mig givetvis för att testa. Nu orkade jag förvisso inte starta grillen, men det gick lika bra att rosta blomkålen i ugnen. Och vilken marinad sen!!! Lätt godaste grillmarinaden jag någonsin ätit. Funkar givetvis lika bra till kyckling eller sojakött om man nu föredrar det. Allt serverades med klassisk ranchdressing, ugnsrostad potatis och en matig sallad. Om vi blev mätta på det här? Haha...Buffalo wings på blomkål med ranchdressing
Portioner: 4

Ingredienser
Buffalo wings
2 små blomkålshuvuden
1 msk röd tabasco
4 vitlöksklyftor
1 msk rökt paprikapulver
2 msk tamarisoja
1 dl ketchup (jag hade Muttis)
0,25 dl rapsolja
0,5 dl äppelcidervinäger
0,25 dl honung/agave

Ranchdressing
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 dl havrefraiche
1 tsk citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 tsk grön tabasco
Salt/peppar
Rejält med färsk gräslök, dill och persilja

Tillbehör
Ugnsrostad potatis
Sallad med svarta bönor, majs och tomater

Gör såhär
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär blomkålen I buketter och vänd dem i marinaden. Låt vila 15 min. Värm under tiden grillen eller ugnen. Jag körde dem i ugnen på 225 C ca 25 min. De ska vara genommjuka och ha fått rejält med färg. Blanda ihop ranchdressingen och ställ kallt. Servera blomkålen med potatis, sallad och ranchdressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar