måndag 5 juni 2017

Halloumiburgare med aubergine och pesto

Godmorgon måndag! Är ni också lediga idag? Jag har precis satt på Crockpottan med ett lass tjocka revbensspjäll som vi ska njuta av ikväll med ugnsrostad pumpa, bbq-salsa och lite annat (tänker alltid på mat, jag erkänner). Nu ska jag fixa och jobba här hemma ett par timmar innan det bär iväg för lunch på stan. Men före dess måste jag bara visa er dessa grymt goda halloumiburgarna som jag gjorde häromdagen utifrån ett recept jag såg hos härliga Emma Barremyr. Eftersom halloumiburgare är den godaste burgaren som någonsin har skapats behöver man ju variera sig lite med tillbehören då och då - och HUR gott låter inte skrivor av grillad aubergine och klickar av pesto i en burgare?! Precis så gott var det också. Kör ni meatfree monday tycker jag definitivt att ni ska prova dessa. Recept på hamburgerbrödet (som är lowcarb, mejerifritt och paleo) dyker också upp inom kort. Kram!

Sambon gör sitt bästa där i bakgrunden för att störa mitt eviga matfotograferande...
Halloumiburgare med aubergine och pesto
Portioner: 2

Ingredienser
Hamburgare
1 pkt halloumiburgare à 200 g
0,5 aubergine
0,5 burk pesto (jag hade vegansk från Urtekram)
Sallad
Gurka
Rödlök
Avokado
Hamburgerbröd

Gör såhär
Skär aubergine i skivor (ca 2 per burgare) och salta ur dem. Torka av vätskan och stek dem i rikligt med olja. Stek halloumiburgarna. Värm bröden. Lägg sallad, rödlök och gurka på botten av ett bröd, toppa med aubergine, halloumi, klickar av pesto, avokado och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar