lördag 17 juni 2017

Indisk tacos!

Godmorgon lördag! Hur hade ni det igår? Jag hade "lovat" mig själv att göra vanlig tacos igår som en helt normal vanlig svennebanan och för en gång skull inte krångla till allt så förbannat mycket, men hur tror ni att det gick med det? Fullständigt åt skogen. Såklart. När jag var och hämtade ut ett paket tidigare på dagen fick jag sjuka cravings efter mango chutney och köpte en burk. Dessa cravings kunde givetvis inte vänta till någon annan dag på att stillas och jag kände inte jättemycket för att börja sleva mango chutney direkt ur burken. Jag var alltså tvungen att få in mango chutney i min taco. Mango chutney tillsammans med mexikanska smaker kändes emellertid inte helt klockrent. Men vem har sagt att tacos måste vara mexikanskt? Det slutade med att jag kryddade färsen med rejält med garam masala och serverade tacosen med svarta bönor, gurka, sultanrussin, mango chutney och havrefraiche (hade avokadon varit mogen hade den givetvis också åkt med). Indisk tacos? SÅ JÄVLA GOTT!!! Ursäkta versalerna men jag var bara tvungen att betona det. Nästa gång ni gör tacos (ikväll?) måste ni bara göra den här varianten, lova mig det! Kram


Indisk tacos
Portioner: 2

Ingredienser
Indisk tacofärs
Ca 300 g färs (jag hade Anammas vegofärs)
2 dl vatten
Garam masala, lökpulver, chiliflakes, vitlökspulver, paprikapulver, spiskummin, salt, peppar

Tillbehör
Svarta bönor
Gurka
Havrefraiche
Mango chutney
Sultanrussin
Sallad
4 tortillabröd (jag hade glutenfria från BFree)
(Avokado)

Gör såhär
Tina färsen i stekpanna. Tillsätt  kryddor (rejält med garam masala!) och vatten och låt vattnet koka bort. Gör under tiden i ordning tillbehören. Ta färsen när den har lagom krämig konsistens. Servera tacon med tillbehören och ett glas riktigt gött rödvin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar