onsdag 7 juni 2017

Indiskt kryddris med halloumi och lime-myntayoghurt

Godmorgon måndag, höll jag på att skriva... Det blev en väldans kort vecka det här. Jag mår sådär, ärligt talat. Min mage tycker inte riktigt om mig just nu. Jag är sjukt svullen och har ont på grund av både mensvärk och överkänslighet mot värktabletter och skulle troligtvis behöva en rejäl detox för att rensa ut lite. Det får emellertid vänta till nästa vecka i sådana fall, för på fredag bär det av till Vansbro för tävling. Oh well. Det kanske har lagt sig tills dess. Jag får helt enkelt fokusera på att äta cleant, öka på mina superfoods, ta det lugnt och sova mycket så går nog det värsta över på några dagar.

Här är i alla fall ett recept på indiskt kryddris som är en verklig boost! Ja, halloumirecepten duggar tätt här, men vadå, halloumi är ju livets livsmedel. Jag älskar indisk mat och att bara ösa på med alla härliga kryddor är så befriande på något vis. Eftersom jag inte är ett fan av vitt ris har jag använt vitkålsris, men det funkar såklart med vilket ris som helst (eller quinoa, om man så vill). Den syliga yoghurten gör sig otroligt bra till det kryddiga riset och den salta halloumin. Try it!


Indiskt kryddvitkålsris med halloumi och sval lime-myntayoghurt
Portioner: 4

Ingredienser
Kryddvitkålsris
1 litet eller 0,75 stort vitkålshuvud
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
Hackad chili
Hackad ingefära
1 pkt kidneybönor
En skvätt grönsaksfond
Gurkmeja, kardemumma, torkad ingefära, kryddnejlika, svartpeppar, salt

Lime-myntayoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1 lime, skal + saft
En näve färsk, hackad mynta

Tillbehör
Babyspenat
200 g halloumi
Några nävar cashewnötter
Färsk persilja

Gör såhär
Hacka löken och fräs den lite i olja. Mixa vitkålen I en matberedare till ett ris. Tillsätt vitkålsriset till stekpannan och addera, chili, ingefära, vitlök, grönsaksfond och krydda rejält. Jag tog massor av gurkmeja och ingefära och en mindre mängd kardemumma och kryddnejlika. Smaka av! Låt puttra ihop sig en stund. Rör under tiden ihop yoghurten och stek halloumi i tärningar. Smaka av riset med salt och rör ner kidneybönorna. Servera riset på en bädd av babyspenat och toppa med halloumi, cashewnötter och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar