söndag 4 juni 2017

Italiensk krämig fläskfilépanna

Jag tar en tillfällig paus från dammtrasan och kikar in här för ett snabbt recept till söndagsmiddagen. Eller ja, till vilken dag som helst faktiskt. Italienska smaker är fantastiska och kan appliceras på vad som helst - i det här fallet, en fläskfilépanna. Inspiration till detta recept har jag fått ifrån 56 kilo. Fläskfilén kan dock bytas ut mot oumph eller liknande för att få en vegansk gryta (den är mejerifri i övrigt). Jag och sambon åt den med bönpasta, väldigt smarrigt! Tapenade med soltorkade tomater gör allting SJUKT. Nu ska jag fortsätta min runda genom huset med dammsugaren, hoppas att ni har en fin söndag!


Italiensk krämig fläskfilépanna
Portioner: 4

Ingredienser
Fläskfilépanna
500-600 g fläskytterfilé
1 gul lök
250 g champinjoner
3-4 vitlöksklyftor
3-4 dl kokosgrädde
0,5 liten burk tapenade soltorkade tomater
En rejäl skvätt kalvfond
Basilika, timjan, oregano, salt, svartpeppar

Tillbehör
Ruccola
Bönpasta
Färsk basilika

Gör såhär
Putsa fläskfilén och strimla den. Bryn strimlorna i het panna så de får fin färg. Ställ åt sidan. Klyfta lök, skär champinjonerna i skivor och stek dem en stund. Pressa i vitlök och stek det också. Lägg tillbaka köttet i pannan och häll på kokosgrädde, tapenade, halvfond och kryddor. Låt puttra ihop en stund. Koka bönpastan under tiden. Smaka av pannan med salt när bönpastan är klar. Lägg ruccola i stora skålar och toppa med pasta, fläskfilépannan och lite färsk basilika. Voilà!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar