fredag 30 juni 2017

Kikärtsbollar med morotssallad och tahiniyoghurt

Hej på er! Dagarna går i ett här. Fredag igen och min helg kommer att spenderas i Blekinge. Sedan är det bara två veckor kvar till semester, ja tack! Ikväll ska jag nog bara slänga in några kycklinglårfiléer I ugnen och äta med jordgubbstabbouleh, men det här konstverket till tallrik hade passat minst lika bra! Varianter av detta har figurerat på olika matsajter ett tag men det gör inte rätten mindre god för det. Ni vet att jag älskar ljumna sallader och framförallt om de involverar kikärtsbollar. Här är en variant med morot, apelsin, granatäpple, persilja, ugnsrostad blomkål och tahiniyoghurt. Supergott! Hoppas att ni får en härlig fredag!


Kikärtsbollar med morotssallad och tahiniyoghurt
Portioner: 4

Ingredienser
Kikärtsbollar
2 pkt kokta kikärtor
4 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 tsk fiberhusk
2 msk olivolja
Salt, peppar, spiskummin, lökpulver, paprikapulver
Vatten till rätt konsistens

Tahiniyoghurt
2 dl växtbaserad yoghurt (jag hade YogOat)
2-3 msk tahini
Saft + skal av 1 lime
Salt, peppar

Sallad
3 stora morötter, hyvlade
Klyftor av 2 apelsiner
0,5 pkt granatäpplekärnor
2 avokado
Persilja

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 C. Skär blomkålen i buketter och sprid ut på en plåt med lite örtsalt och olivolja. Kör tills de är mjuka och har fått yta, ca 25 min. Mixa kikärtorna med övriga ingredienser. Späd med vatten till en slät rullbar smet. Forma bollar och stek runt om på medelvärme. Blanda ihop yoghurtsåsen och smaka av med salt. Fördela morotsstrimlor på tallrikar och toppa med apelsin, avokado, blomkål, granatäpple, kikärtsbollar och tahiniyoghurt. Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar