tisdag 20 juni 2017

Quinoabowl med rödbetshummus

Om man inte riktigt vet vad man är sugen på, men vet att man vill göra rödbetshummus... Då gör man givetvis en hummusbowl och kastar i allt gott man hittar. Skit  i vad som kan tänkas passa ihop och inte. Gott + gott = jättegott. I alla fall i bowls. Krämig rödbetshummus, vit quinoa, rökta, rostade morotsslantar, edamamebönor, mango, gurka, cashewnötter... Mums! Snabbmat på en halvtimme om man har kokat quinoa i förväg. Jag rekommenderar att alltid ha kokt emergency-quinoa i kylen. Passar till allt och utgör, näringsmässigt och smakmässigt, en fantastisk komponent på tallriken.

Visst blir man lycklig i själen av den här rödbetshummsen? Jag menar, bara färgen är ju heeelt fantastisk. Ni kan lita på att det kommer någon lite mer genomtänkt rätt med rödbetshummus vad det lider, men tills vidare får ni nöja er med den här vardagskylskåpsrensningen. Varsågoda!


Quinoabowl med rödbetshummus och diverse annat gött
Portioner: 4

Ingredienser
Rödbetshummus
1 tetra kokta kikärtor
Ca 300 g kokt rödbeta
2 msk tahini
2-3 vitlöksklyftor
Färsk persilja
Citronjuice
Lökpulver, spiskummin, salt, peppar

Tillbehör
Rökta rostade morotsslantar av 3-4 stora morötter
Babyspenat
4 port kokt quinoa
1 pkt edamamebönor
1 pkt mango
0,5 gurka
Cashewnötter

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 C. Skala morötterna och slanta dem. Lägg dem i en skål och blanda med lite olivolja och en herrans massa rökt paprikapulver (och lite timjan). Sprid ut på en plat och salta. Kör i ugnen tills de har fått yta och är mjuka, ca 25 min. Gör under tiden hummusen. Mixa kikärtor med rödbetor och tahini, vitlök och persilja. Smaka av med citronjuice och kryddor. Späd eventuellt med lite vatten för att få rätt konsistens. Lägg bladspenat och quinoa i skålar och lägg till hackad gurka, mango, edamamebönor, cahsewnötter, hummus och morotsslantar. Strö över lite örtsalt och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar