fredag 16 juni 2017

Rabarberpaj (glutenfritt, sockerfritt, vegan)

Wow, fredag igen! Vad passar inte bättre till fredagsmyset än rabarberpaj? SOM jag har längtat efter årets första rabarberpaj!!! Jag gjorde en smuldeg på havremjöl och mandelmjöl som blev fantastiskt bra och dessutom glutenfri, äggfri, mejerifri och fri från vitt socker. Jag serverade vaniljsås till, men det receptet får jag fila på lite innan det dyker upp här. Men var lugna, det lär bli fler smulpajer i sommar... Without further ado: här är receptet. Ha en trevlig fredag fina ni!





Rabarberpaj (glutenfritt, sockerfritt, vegan)
Portioner: 4-6

Ingredienser
Rabarber
600-700 g rabarber
0,5 dl agavesirap
1 tsk vaniljpulver
1 msk potatismjöl

Smuldeg
2 dl mandelmjöl
2,5 dl havremjöl
0,5 dl kokosolja
0,5 dl björksocker
0,5 dl kokossocker
Salt

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 C. Skala rabarberna och skär dem i bitar. Blanda dem med potatismjöl och agavesirap och lägg dem i en stor pajform. Mixa ihop smuldegen (tillsätt ev lite vatten/mer kokosolja för rätt konsistens) och smaka av med sötning. Salta något. Fördela smuldegen over rabarberna. Kör i ugnen tills degen har fått fin färg, ca 20 minuter. Låt svalna något och HUGG IN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar