måndag 26 juni 2017

Sesamwok med svamp och broccoli

Måndag och post-midsommar-koma. Lägg till en heldag bakom ratten igår (med tillhörande skräpmat längst vägen) så har ni mitt nuvarande hälsotillstånd. Dags att komma tillbaka till rutinerna, med andra ord. Känner ni lite som jag tycker jag verkligen att ni ska testa den här nudelwoken jag slängde ihop för ett tag sedan. Sjukt gott och nyttigt. Dessutom perfekt rätt om ni vill lära er äta med chopsticks! Jag har kunnat det så länge jag kan minnas och tycker inte riktigt att man kan äta asiatiskt utan pinnar... Men till och med sambon fick hyfsad kläm på det med den här rätten. Bra träning!


Sesamwok med bönnudlar, svamp och broccoli
Portioner: 4

Ingredienser
Sesamwok
1 pkt bönnudlar ("spaghetti")
0,5 vitkålshuvud
250 g shiitakesvamp/champinjoner
500g broccoli
Dressing: sesamolja, tamarisoja, vitlök, chili, ingefära, salt
Sesamfrön

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 C. Rosta broccolibuketter tills de har fått rejält med yta, ca 25 min. Koka bönpastan al dente. Stek svampen hårt, salta och ställ åt sidan. Stek vitkålen. När pasta, kål och svamp är klara, hall over allt i en stor stekpanna/wokpanna och addera dressingen. Blanda runt ordentligt och häll på sesamfrön. Toppa med broccoli och ännu mer sesamfrön. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar