fredag 16 juni 2017

Sötpotatis- och havrevåfflor med sommartillbehör

Hej på er! Long time no see! Jag har varit upptagen med annat än matlagning nu ett tag och behövde därför en break. Men nu är jag back in biz! Senaste veckan har jag faktiskt ätit helt växtbaserat och det känns som en fantastisk hälsoboost. Det är viktigt att dra ner på konsumtionen av kött och mjölkprodukter ibland (utan att behöva sätta några förbud eller titlar!). Något förvånande som jag har märkt den här veckan är att både sötsug och portionskontrollproblem är puts väck, trots betydligt mer kolhydrater i systemet än jag är van vid - say what? Jag har min teori om vad det kan bero på, men mer om det när jag har fått utvärdera detta under lite längre tid. Tills dess blir det ett skepp kommer lastat med fantastisk vegomat! Tidigare i veckan gjorde jag underbart sötsalta sötpotatis- och havrevåfflor med avokado, tångkaviar, rödlök och havrefraiche till. Så sjukt gott, somrigt och fräscht! Det här vill jag äta varje vecka hela sommaren, tack.


Sötpotatis- och havrevåfflor med avokado, tångkaviar och rödlök
Portioner: 3

Ingredienser
Våfflor (ca 6 st)
2 medelstora sötpotatisar
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
3-4 dl mandelmjölk
0,5 dl mild oliv- eller smakfri kokosolja
Salt, lökpulver

Tillbehör
Avokado
Tångkaviar
Finhackad rödlök
Havrefraiche

Gör såhär
Pricka sötpotatisarna med en gaffel. Kör dem i micron ca 7 min på full effekt tills de har blivit mjuka. Dela dem, gröp ur och mosa innehgållet. Mixa havregrynen till ett fint mjöl mjöl. Blanda alla ingredienser till smeten och späd med mjölk till en lagom tjock konsistens. Grädda våfflor eller plättar i kokosolja. Servera våfflorna ljumna med avokado, tångkaviar, rödlök och havrefraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar