onsdag 21 juni 2017

Världens godaste belugabolognese

Här kommer väl jag och klämmer mig in mellan alla sillrecept. Utan en enda liten sill i sikte (what's up with that anyway?). Nu kanske man inte känner för att ställa sig och koka ihop en Bolognese på själva midsommarafton, men känner ni er redan trötta på sill och nubbe såhär på förhand råder jag er starkt till att laga den här gudomliga belugabolognesen antingen före eller efter midsommar (eller både och, för all del). När man helt uppenbart kan göra en så mustig, smakrik och köttig Bolognese utan tillstymmelse till varken animaliska produkter eller köttsubstitut.. Vad är då anledningen att INTE laga denna Bolognese 10/10 gånger man är sugen på just Bolognese? Det undrar jag också.



Världens godaste belugabolognese
Portioner: 4

Ingredienser
Bolognese
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 grovriven morot
2 dl torra belugalinser
500 g krossade tomater
Ca 2-3 msk tomatpuré
Ca 2 dl vatten
Ca 2 msk tamarisoja
En rejäl skvätt grönsaksfond
Ca 1,5-2 dl havrefraiche
Oregano, basilika, timjan, salt, svartpeppar

Tillbehör
Valfri pasta (jag hade spaghetti av fullkornsrismjöl)
Veganparmesan (mixade cashewnötter, bjäst och salt)
Sallad
Färsk basilika/timjan

Gör såhär
Hacka löken och fräs den mjuk i olja några minuter. Tillsätt riven morot, vitlök, kryddor och tomatpuré och låt fräsa med. Tillsätt krossade tomater, linser, grönsaksfond, soja och vatten. Puttra ca 25 min tills linserna har fått rätt konsistens (fortfarande rätt tuggiga). Koka under tiden pastan al dente. Tillsätt havrefraiche till såsen och puttra ytterligare 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera pastan med ruccola, bolognese, veganparmesan och färska kryddor. Much away!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar