måndag 17 juli 2017

Chocolate chip cookies

Nämen hej! Ursäkta frånvaron här alltså. Shame on me. Men vet ni vad? Nu har jag SEMESTER och är ready to rumble! Jag tänkte blogga lite mer regelbundet nu när jag faktiskt har mer tid om dagarna och se hur det går och känns. Jag saknar ju detta när jag är mer frånvarande - dags att ändra på det. Under den här perioden har jag givetvis samlat på mig en hel del grymma recept som bara väntar på att bli publicerade (och en halv miljard bilder som inväntar redigering. Grattis Miranda).

First out är ett gäng chocolate chip cookies som jag bakade så sent som igår. Givetvis veganska/glutenfria/sockerfria/mejerifria/blablabla. De blev verkligen helt fantastiskt goda och är bakade på, believe it or not, kikärtor. Jag gjorde mig dessutom besväret att skala dem, vilket jag hävdar starkt bidrar till kakornas awesomeness (eftersom det var sjukt pilligt och tog en halv jävla evighet). Utöver kikärtsskalandet svängder man ihop dessa på fem minuter och slukar dem troligtvis lika fort. Skulle det mot förmodan bli några över är de perfekta att ta med ut på picknick eller liknande. Happy baking people!Chocolate chip cookies
Portioner: 10 st

Ingredienser
Chocolate chip cookies
1 burk kikärtor
0,5 dl mandelsmör
3 msk kokosolja (utan smak)
4 msk agavesirap
Lite vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Salt
Ca 50 g chokladknappar

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 C. Skölj kikärtorna väl och skala dem. Mixa slätt med övriga ingredienser och smaka av smeten med salt. Vänd ner chokladknapparna. Klicka ut tio kakor på en bakplåtspappersklädd plåt och toppa med några extra chokladknappar. Grädda ca 15-20 min tills kakorna har fått fin färg. Låt svalna HELT... and devour.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar