fredag 18 augusti 2017

Energibollar med ingefära och lime

Jag har bestämt mig för att ta mitt foodprep game till en ny nivå nu lagom till hösten. Under sommaren och semestern har det varit tämligen fattigt på förberedelsefronten, och för den delen, väldigt dåligt på matlagarfronten över lag. Efter en hektisk vår har det varit väldigt skönt och framförallt välbehövligt att bara släppa alla rutiner och leva lite i nuet, men som alltid efter ett par veckor off så börjar suget efter rutiner och planering komma smygande. Jag kan göra ett enskilt inlägg om foodprep inför hösten, men här kommer en liten teaser i form av supergoda, syrliga och uppiggande energibollar. Perfekta som mellis, snacks, fika eller när man bara när man börjar känna sig lite lätt oinspirerad framåt eftermiddagen. Alla rawfoodbollar behöver ju faktiskt inte innehålla kakao för att vara goda (även om varianter på chokladbollen är...väldigt...goda). Ingefära är ju dessutom to die for och kan ej överdoseras (de som påstår det har för ömtåliga smaklökar, punkt slut). Så vad väntar ni på? Happy friday!


Energibollar med ingefära och lime
Portioner: 10 små bollar

Ingredienser
Energibollar
Ca 10 färska dadlar
1 dl havregryn
0,5 dl riven kokos
1 msk kokosolja
1 skopa veganskt proteinpulver
1 rejäl bit ingefära
1 lime, saft och skal
Lite salt
Riven kokos att rulla i

Gör såhär
Riv ingefära och lime. Kärna ur dadlarna och mixa dem till en slät smet. Lägg till havregryn och mixa tills havregrynen har blivit mer finfördelade. Lägg till kokos, proteinpulver, ingefära, lime och kokosolja och mixa tills smeten har gått ihop ordentligt. Smaka av med lite salt. Forma små bollar och rulla i kokos. Låt stå kallt en stund. Sen - klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar