torsdag 17 augusti 2017

Förändringar i livet och pizza

Det är torsdag och stora livsförändringar väntar runt hörnet. Idag är det nämligen näst sista dagen på jobbet! Ja, jag ska byta "jobb" - eller rättare sagt börja plugga igen. Jag ska läsa en magister i industriell systemteknik och det ska bli SÅ KUL. Jag har verkligen saknat högskolan och allt vad det innebär så I can't wait to be back. Bristen på pengar som student får vägas upp av allt annat. Dessutom är det ju bara ett år (eller nio månader, närmare bestämt). Men på måndag börjar jag också ett nytt jobb som jag ska ha parallellt med studietiden. I praktiken byter jag inte ens företag, utan ska få kontorsuppdrag istället för att jobba som konsult ute hos andra företag. Let life begin!

Men vi kan ju inte tillägna mig ett helt inlägg, eller hur? Jag tänkte bjuda på ett recept på en helt otippat svingod pizzabotten gjord på (typ) en enda ingrediens. Inte heller denna idé kan jag ta åt mig äran för, utan tillägnar all cred till bloggaren Simply Quinoa. Hatten av för detta hade jag aldrig kommit på själv. Nyttigt, näringsrikt och pizza? Jo, jag tackar. Man kan som vanligt toppa pizzan med exakt vad en vill. Jag hade zucchini, tomat, vegoost och pinjenötter här, men jag är riktigt sugen på att svänga ihop en variant med kronärtskockor, purjolök, knaperstekt ostronskivling och pesto... Men diskussionen om pizzatoppings kan vi ha en annan gång. Låt oss stanna vid den här gudomliga botten: tunn, krispig i kanterna och segmjuk i mitten. Halleluja, I say.


Krispig pizzabotten med quinoa
Portioner: 2-4 (1 stor plåt)

Ingredienser
Pizzabotten
2 dl vit quinoa
0,5 dl vatten
1 tsk bakpulver
Lite salt

Förslag på topping
Hummus, zucchini, tomat, vego-ost, pinjenötter
Tomatsås, lök, champinjoner, cashewostsås
Kronärtskockskräm, zucchini, purjolök, ostronskivling, pesto
Tomatsås, rökt lax, dill, crème fraiche, avokado

Gör såhär
Blötlägg 2 dl vit quinoa ca 8 h. Sätt ugnen på 225 C. Skölj quinoan och mixa den till en slät, tjock kräm tillsammans med vatten och olja. Rör ner bakpulver och smaka av med salt. Sprid ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda ca 15 min eller tills botten har fått färg. Ta ut plåten, vänd bottnen och bre på de toppings du vill ha. Kör ytterligare i ugnen tills osten smält (ca 5-10 min), om du nu har sådan på. Toppa med ännu fler goda grejer när pizzan kommer ut ur ugnen och sen är det bara att börja smaska i sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar