onsdag 16 augusti 2017

Teriyakilax med kokosquionoa

Busenkelt, svingott, nyttigt och supersnabbt? Tror inte att detta recept behöver ytterligare förklaring, va. Idén har jag ogenerat snott från Alexandra Bring, tack för det! Att koka quinoa/ris/amaranth/bulgur/whatever i kokosmjölk... alltså OH MY GOD vad gott. Sprinkla på lite extra kokosflakes vid servering så blir det ännu godare. Det blir så krämigt och smakrikt utan att bli "grötigt". Helt perfekt som tillbehör till exakt allt, men givetvis extra gott till teriyakilax och sesamrostad broccoli. Nam!

I övrigt har jag mått rätt kasst de senaste dagarna. Jag har mått illa och haft spykänslor av oklar anledning, särskilt under eftermiddagarna, och därför fått i mig väldigt lite mat. Igår fick sambon snällt göra pannkakor till middag för det var det enda som inte blotta tanken på framkallade kräkreflexer. Hmm. Hoppas på en bättre dag idag och att det går över snart. Och nej, jag är inte gravid (vet att ni tänkte tanken, erkänn bara). Att inte ha mat att se fram emot på dagarna är ju det värsta som kan drabba en sporadiskt seriös matbloggare, ve och FASA!


Teriyakilax med kokoskokt quinoa och sesamrostad broccoli
Portioner: 4

Ingredienser
Teriyakilax
4 laxfiléer
1 dl teriyakisås
Salt

Kokoskokt quinoa
2 dl quinoa
1 burk kokosmjölk (ca 4 dl)
Salt
Kokoschips till servering

Sesamrostad broccoli
2 broccoli
Sesamfrön
Olivolja
Vitlökspulver, chiliflakes, salt

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 C. Koka upp quinoan med kokosmjölken tills den är klar (ca 15 min). Rör om då och då. Skär broccolin i buketter (använd även lite av stammen!) och blanda med olja, vitlökspulver, salt och chiliflakes. Sprid ut på en plåt och kör i ugnen ca 15 min. Ta ut plåten och lag på laxfiléerna. Pensla på teriyakisås och salta något. Kör in alltihop i ugnen igen ca 10 min tills laxen är klar. Lägg upp lax, broccoli och quinoa på tallrikar och toppa quinoan med rostade kokoschips. Servera allt med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar