lördag 16 september 2017

En krämig lördagssmoothiebowl

Godmorgon bloggen! Det blev en sen och seg morgon här. Det är jobbigt att vara förkyld, just saying... Men det är ju ändå lördag, så då känns det okej att inte rusha upp vid 06 som vanligt. Nu när jag väl har kommit igång med dagen så är planerna att plugga en stund, åka och rida ett pass och ikväll fixa lax med chunky pesto (recept kommer givetvis!) och bara ta det lugnt. Det vill säga plugga, haha. Eftersom jag tävlar nästa helg måste jag röja undan en herrans massa plugg nu, så det är bara att kötta på. The reward will come!

Innan jag började käka lågkolhydrat igen gjorde jag nästan alltid en frozen smoothiebowl till helgfrukost. Nu blev jag himla sugen på det igen och gjorde därför en variant som passar min nuvarande kosthållning bättre. Naturlig sötma från bär och kokos, fullproppad med antioxidanter, härligt superkrämig och med massa crunchig topping - mums alltså. Jag måste ändå säga att jag längtar lite smått efter ägg och avokado (beroende much?) men detta är en riktigt riktigt god frukost om man känner för något sött som ändå är keto. Try it!


Krämig smoothiebowl med blåbär, hallon och kokos
Portioner: 1

Ingredienser
Smoothiebowl
1 dl frysta hallon
1 dl frysta blåbär
0,5 paket extra krämig kokosmjölk
En skvätt mandelmjölk
Några myntablad
Lite vaniljpulver
1 msk blåbärspulver
1 msk aroniapulver
1 msk rödbetspulver

Topping
Kokosflakes
Valnötter
Mullbär
Bipollen

Gör såhär
Mixa ihop ingredienserna till smoothien. Justera konsistensen med mandelmjölk. Häll upp i en skål och toppa med dina favorittoppings. Servera omedelbums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar