tisdag 26 september 2017

Fluffiga zucchinibiffar med halloumi och vitlökssås

Detta är faktiskt ett recept på helt underbara zucchinibiffar som jag gjorde för flera år sedan och längtat efter att få göra (läs äta) igen. Man kan bli lite skeptisk över den totalt oformliga, dagisbarnskladdiga smeten, men lyckas du väl kasta ut några högar i stekpannan är de lätta att steka och framförallt helt gudomliga att äta. Om jag inte minns fel gjorde jag biffarna med ricotta förra gången, men den här gången testade jag med mascarpone och om mitt minne inte sviker mig fullständigt blev det om möjligt ännu bättre nu. De här biffarna passar utmärkt som tillbehör till exakt allt. Sambon fick dem exempelvis till en bit lax i sin lunchlåda (jag åt ute, inget synd om mig inte). En riktigt bra, vegetarisk stapelvara (stapelbiff?) som jag kan tänka mig även funkar fint att frysa. Vad väntar ni på? Try it!


Fluffiga zucchinibiffar med halloumi och vitlökssås
Portioner: 3

Ingredienser
Zucchinibiffar
1 stor zucchini
125 g mascarpone
1 ägg
0,5 msk fiberhusk
Salt, svartpeppar, citronpeppar, lökpulver

Vitlökssås

2 dl creme fraiche (eller turkisk yoghurt)
2 små vitlöksklyftor
Några msk citronsaft
Salt, svartpeppar, roasted garlic-krydda

Tillbehör
Sallad
300 g halloumi

Gör såhär
Biffar: Riv zucchinin grovt. Salta något och lägg rivet i en kökshandduk. Krama ut allt vatten. Blanda zucchinin med övriga ingredienser. Smaka av med kryddor och låt smeten svälla några minuter. Klicka ut sex högar/biffar och stek på medelvärme tills de har fått fin färg och är genomstekta.
Vitlökssås: Medan biffarna steker, gör vitlökssåsen. Blanda creme fraiche med pressad vitlök och smaka av med kryddor.
Tillbehör: När biffarna är klara, skiva halloumin och stek den hastigt på båda sidor.
Servera biffarna med halloumi, vitlökssås och en god sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar