onsdag 27 september 2017

Frukost, då?

Just nu njuter jag i fulla drag av att de flesta dagar kunna äta frukost hemma. För en som håglöst har slevat gröt ur en matlåda vid skrivbordet på jobbet i över ett år är det verkligen höjden av lyx. Nu passar jag verkligen på att äta sådant som inte riktigt funkar att ta med sig och som jag därmed blev snuvad på förut. Omeletter, avokadomackor, toast, kesoplättar, äggröra, nybakt microbröd... There's no end to it! Jag vet att många som äter keto/LCHF kan ha svårt att komma på vad man nu ska äta till frukost. Mitt tips: Googla upp några schysta brödrecept och varva de med olika äggbaserade rätter så får man fin variation. Just nu är jag inte personligen supersugen på söt frukost (smoothies, pannkakor, chiapuddingar mm) men det är givetvis också bra alternativ. Tänk bara på att mixa ner kokosgrädde och avokado i smoothien så ni blir ordentligt mätta!

Den här veckan har jag hittills ätit Lesscarbs microbröd (smakar scones! Svingott!) med färskost, avokado, örtsalt och hampafrön, en ostfylld omelett med tomater och vitlökssås samt ostplättar med färskost, rökt lax, avokado och citronpeppar. Super-frukostar som gör att man håller sig mätt läääänge!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar