onsdag 27 september 2017

Gräddig indisk kräftgryta

Jag ÄLSKAR indiska smaker! Tyvärr är jag inte särskilt bevandrad i det indiska köket, men jag kan lova att min garam masala-krydda går varm hemma hos oss. En dag i förra veckan var jag tvungen att göra lite kylskåpsrensning. Jag visste inte riktigt vad jag skulle kreera, men hittade en zucchini, ett paket krossade tomater och en burk med kräftstjärtar. En indisk, tomatbaserad, gräddig kräftgryta? Givetvis! Det här blev otroligt gott, så det måste ni verkligen testa. Det funkar givetvis med vilka grönsaker man nu har hemma och föredrar man räkor istället för kräftor; kör på det. Men glöm för bövulen inte att vräka på med kryddorna! Ju mer desto bättre (nästan, i alla fall). Det är den kryddiga, mustiga starka smaken som verkligen gör den indiska rätten. Mums!


Gräddig indisk kräftgryta
Portioner: 4

Ingredienser
Gryta
1 stor zucchini
1 gul lök
1 rödlök
1 grön paprika
200g fryst bladspenat
En rejäl skvätt kycklingfond
1 pkt krossade tomater
En skvätt grädde
1 pkt kräftstjärtar
Kryddor: Garam masala, spiskummin, kardemumma, gurkmeja, cayennepeppar, paprikapulver, vitlökspulver, salt, svartpeppar

Tillbehör

Vitkålsris
Raita/en klick turkisk yoghurt

Gör såhär
Tärna zucchini, lök och paprika och fräs en stund i olja. Ös på med kryddor (meeer! meeeer! såja!) och låt dem fräsa med lite. Häll på krossade tomater, fond och den frysta bladspenaten. När spenaten har tinat, häll på grädde och koka upp. Vänd ner kräftstjärtarna och smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med vitkålsris och en klick yoghurt eller raita. Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar