lördag 9 september 2017

Kycklingklubbor med krämig vitkålsgratäng

Då var vi på väg mot Blekinge igen! Jag ska strax sätta mig och plugga, men tänkte bara uppdatera er med ett supergott helgrecept såhär lagom till lördag. Världens krämigaste gratäng och världens saftigaste kyckling,  ja tack! Jag vet ärligt talat inte vad det var som gjorde den här kycklingen så utomordentligt perfekt, vilket är tämligen tråkigt eftersom jag numera alltid vill äta såhär saftig kyckling...  Kycklingen är Kronfågels stora kycklingklubbor,  om det nu var det som gjorde susen. Eller att jag brynte dem i smör och olja? Eller perfekt lång tid i ugnen? Vem vet. 


Saftiga kycklingkubbor med krämig vitkålsgratäng
Portioner: 4

Ingredienser
Kyckkingklubbor
4 stora kycklingklubbor
Grillkrydda,  salt

Vitkålsgratäng

Ett halvt vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g färskost
1 dl grädde
Salt
Några nävar riven ost

Gör såhär
Kyckling: Sätt ugnen på 225 C.  Hetta upp smör och olja i en stekpanna,  krydda klubborna och bryn dem på båda sidor.  Lägg dem i en ugnsform och kör i ugnen ca 25 minuter.
Vitkålsgratäng: Riv eller skär vitkålen tunt. Klyfta löken.  Fräs kål,  lök och vitlök mjuka i en stekpanna. Salta och blanda ner färskost och grädde.  Häll över allt i en form och toppa med riven ost. Kör i ugnen ca 15-20 min. Servera med sallad! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar