fredag 15 september 2017

Lasagne (LCHF)

It's friiidaaaaay kompisar! Jag har gått och blivit förkyld väldigt hastigt och mår väl inte på topp fysiskt, men min sinnesstämning i övrigt är jävligt fredagspeppig. Efter eftermiddagens föreläsning ska jag åka och jogga min älskling och därefter blir det pizza, tända ljus, rödvin i glasen, 80-talsrockslistan på Spotify ur högtalarna och samtal om livet med min andra kärlek. Now how about that? Övriga helgen kommer att bestå av typ 90 % råplugg, men ikväll ska jag njuta. Lite halsont ska absolut inte få förstöra min kväll, det kan jag lova er. Här är ett recept på LCHF-lasagne som jag lagade förra helgen. Det blir så jävla gott! Precis som vanlig lasagne. Självklart kan man laborera med olika smaksättningar, men det här är ett grymt grundrecept. Receptidé från bästa 56 kilo (som vanligt). Tips till ikväll eller imorgon om ni inte har planerat helgmiddagarna ännu. Nu måste jag iväg till högskolan. Hoppas ni får en grym fredag!


Lasagne (LCHF)
Portioner: 6

Ingredienser
Lasagneplattor
4 ägg
125 g färskost
0,5 dl fiberhusk
Lite salt

Köttfärssås

Ca 1 kg färs
2 gula lökar
2 pkt krossade tomater
5-6 vitlöksklyftor
Massa oxfond
Ev några dl vatten
Timjan, oregano, basilika, salt, svartpeppar

Ostsås
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
100 g gräddost
+ prästost att strö över

Gör såhär
Köttfärssås: Jag börjar alltid med köttfärssåsen. Jag gjorde min i crockpot och hällde alltså bara i alla ingredienser och satte på låg effekt 8-9 h. När såsen är klar smakar jag av den med salt och peppar.
Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 C. Vispa ihop ägg, färskost och fiberhusk. Salta något. Häll ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper, lägg ett ark ovanpå och tryck ut smeten så mycket som möjligt. Låt bakplåtspapprena sitta kvar och grädda i ugnen ca 10 min. Ta ut och skär i lasagneplattor. Höj ugnen till 225 C.
Ostsås: Koka upp grädde och creme fraiche och addera gräddosten. Rör om tills osten har smält.
Montering: Varva köttfärssås, lasagneplattor och ostsås. Börja med köttfärssås och avsluta med ostsås. Strö över massa riven prästost och grädda i ugnen på 225 C ca 25-30 min. Ta ut och låt svalna något före servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar