lördag 2 september 2017

Mättande scones (LCHF)

Känner ni för att slå till med en fet brunch/frunch såhär lagom till helgen? Såklart ni gör! Brunch (och hotellfrukost) är typ det bästa jag vet, särskilt eftersom man i regel äter det något senare när man verkligen har hunnit bli hungrig. Vanligtvis äter jag inte förrän 3-4 timmar efter att jag har vaknat, och tränar dessutom däremellan, så brunch passar perfekt som post workout meal. Dessutom får man chansen att trycka i sig många gottigheter och det är ju aldrig fel.

När brunch-konceptet innefattar scones blir jag alltid extra glad. Det är så otroligt gott med nybakat bröd tillsammans med lite ost. Finns det något godare? Det här receptet ger underbara keto-scones, saftiga och med fin brödkänsla. Komplettera gärna brunchen med smoothies, chiapudding, bär, pannkakor och kaffe. Om ni nu orkar. De här sconesen är sjukt mättande och jag och sambon brukar precis orka pilla i oss dem och några koppar kaffe. Men gör gärna en osötad spenat/ingefära/citron-shot iallafall, riktigt fräscht tillbehör till de tunga sconesen!


Mättande scones (LCHF)
Portioner: 4 scones

Ingredienser
Scones
1,5 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
0,5 zucchini, riven
1 dl grädde
2 ägg
1 dl riven ost
1 msk kokosolja
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Salt

Tillbehör
Bregott, brieost, getost, färskost, sockerfri sylt

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 C. Smält kokosoljan. Rör ihop allting och klicka ut 4 högar på ett bakplåtspapper. Grädda ca 15-20 min tills de har fått fin färg. Låt svalna något, skär upp och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar