lördag 16 september 2017

Sovrumsrenovering

Under min sambos sista semesterveckor har vi (läs han) totalrenoverat vårt sovrum. Hade det inte varit så satans dyrt hade jag velat renovera allt, jämt, haha. Detta visade sig emellertid bli ett aningen större projekt än vad vi hade räknat med från början, eftersom vi halvvägs bestämde oss för att slå ihop vårt sovrum med det intilliggande rummet, aka min walk in closet. Eller ja, inte slå ihop helt, men bygga ett valv mellan rummen och på sikt sätta igen dörren ut mot korridoren. En av dörrarna alltså, vill ju helt slippa klättra in i sovrummet utifrån trädgården varje dag vid läggdags.

Det har verkligen blivit enorm skillnad på rummet eftersom vi inte bara har lagt nytt tak och golv, tapetserat om, målat om fönstret, byggt panel och byggt ett valv, utan faktiskt ändrat hela rummets grundstruktur. Från början gav rummet ett väldigt trångt intryck med de instickande garderoberna (och viss... speciell... estetik med det stora hålet in till nästa rum, som förut gav plats för en tjock-TV i sovrummet). Dessutom var vi inte helt förtjusta i de varma aprikosfärgade tapeterna och det orangetonade laminatgolvet. Om man känner mig vet man att jag är besatt av grått och kalla färger. Det är verkligen helt fantastiskt fint i all inredning och ger en känsla av modern lyx och känns rustikt på samma gång. Så ni kan ju gissa vad det nya rummet går i för toner... Nu ska jag sluta babbla och visa er bilder in progress.

Det som återstår är att köpa gardiner, spegel, lampa, hylla, sittpuff och lite annan inredning, men det känns otroligt skönt att ha grundstrukturen klar. Min sambo är BÄST!

Före (säljarens bild):

In progress:
Garderoberna revs, vägg och valv byggdes och det tapetserades

Svart vindpapp inför panelfondväggen

Panelväggen klar!

Nya golvet lagt! Jag är så fruktansvärt kär i det här golvet. Perfekt struktur och riktigt kallt/gråtonat.


Och EFTER:

Fler bilder kommer allteftersom rummet uppdateras med det sista finputset. Men visst blev det BRA?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar