måndag 11 september 2017

Tekakor (LCHF)

Godmorgon måndag och ny vecka! Satt måndagsmorgonen som en käftsmäll på er eller har ni också gått upp tidigt för att gosa ner i kökssoffan, slå upp datorn och börja plugga? Är det bara jag eller är det något fantastiskt mysigt med att inte behöva stressa iväg någonstans på morgonen utan direkt gå och sätta sig vid köksbordet hemma med en kaffe och slå upp kurslitteraturen? Även fast uppgiften och ämnet är krångligt och pissvårt är det ändå något vansinnigt mysigt, fridfullt och produktivt över hela situationen. ÄLSKAR mitt val att börja plugga igen, #vardagskvalitet.

Och nu är ni givetvis vansinnigt intresserade av en redogörelse av min måndagsfrukost. Var lugn, här kommer den. Eftersom jag åt lågkolhydrat i nästan ett år innebär det att jag har provat mig igenom en herrans massa recept på lågkolhydratsbröd. Jag är inte den som prompt måste ha macka varje dag till frukost precis, men jag uppskattar det någon gång emellanåt med några riktigt goda pålägg. Bara för att man väljer att ha sin kropp på fettdrift betyder ju inte det att man inte ska få njuta av gott bröd ibland, eller hur? Många av de recept jag har testat har varit helt okej. Få liknar originalet. Givetvis har jag på den här tiden hunnit skaffa mig flera favoriter, däribland ostplättar och kesobröd, men ingenting... ingenting... slår det här receptet på tekakor. Det blir. Fanemig. EXAKT som tekakor. Helt sjukt. Åse från 56 kilo är en sann hjälte som har komponerat detta recept, hatten av! Min frukost bestod följaktligen av en av dessa gudabenådade tekakor med färskost, kalkon och brie samt en liten kokoschiapudding till det. Full pott, vill jag lova. Ha en fin måndag hörni!


Tekakor (LCHF)
Portioner: 4 st

Ingredienser
Tekakor
3 ägg
100 g keso
0,75 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Salt

Gör såhär
Sätt ugnen på 180 C. Stavmixa ägg och keso. Blanda i alla torra ingredienser och stavmixa lite till. Smaka av med salt. Låt smeten svälla ca 5-10 min. Klicka ut runda klickar på ett bakplåtspapper och grädda ca 15-20 min eller tills kakorna har fått fin färg. Ta ut, låt svalna något och hugg in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar