fredag 22 september 2017

Torskrygg med rostad brysselkål, mandlar och brynt smör

Hej FREDAG! Och välkommen helgen! Jag ska som sagt iväg och tävla imorgon till söndag. Riktigt peppad faktiskt, det var ett tag sedan nu! Jag har fortsatt sjukt mycket att göra med plugget och lär få ägna all ledig tid åt det, men imorgon kväll efter starten blir det middag på restaurang och hotellnatt så lite ska jag se till att njuta mellan varven. Jag har precis slukat en stor svamptoast på Karl Johan och tegelsopp och ikväll blir det biffar med gräddig svampstuvning. Ja, jag har hittat svamp igen, haha. Men först ska jag iväg på föreläsningar och därefter fixa Pippi och alla saker inför helgen innan jag kan landa i soffan.

Här kommer ett recept på en fruktansvärt god torskrätt som jag gjorde för ett tag sedan. Torsk + brynt smör kan ALDRIG gå fel, remember that. Här ackompanjerad av salta mandlar, rostad brysselkål, grönsaker och färsk timjan. Mums!

Hoppas att ni har det fint! Kram!


Torskrygg med rostad brysselkål, mandlar och brynt smör
Portioner: 3

Ingredienser
Torskrygg
3 torskryggfiléer
Salt, svartpeppar

Tillbehör

1 påse brysselkål
250 g körsbärstomater
250 g skogschampinjoner
1 rödlök
En näve mandlar
Färsk timjan
100 g smör

Gör såhär
Brysselkål: Sätt ugnen på 200 C. Halvera brysselkålen och blanda med olja. Salta och sprid ut på en plåt med snittsidan neråt. Kör i ugnen tills de är klara och har fått rejält med färg, ca 10-15 min. Ta ut och låt svalna.
Torsk: Salta och peppra filéerna och lägg på en plåt. Kör i ugnen på 200 C ca 10-12 min beroende på tjocklek.
Mandlar: Stek mandlarna i torr panna tills de börjar få färg. Addera lite olja och blanda runt så de suger åt sig. Salta och låt svalna.
Tillbehör: Halvera champinjonerna och stek dem på hög värme tills de har släppt vätska och fått färg. Addera klyftad rödlök och till sist halverade körsbärstomater. Bryn smöret i en annan kastrull.

Lägg brysselkålen i botten på tallrikar och toppa med grönsakerna, torsken, mandlar och färsk timjan. Avsluta med att ringla över brynt smör. Done!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar