måndag 9 oktober 2017

Chiapudding

Hej måndag! Oj vad jag ligger efter med alla recept haha, men så är det ibland när livet kommer emellan. I lördags hade vi våra föräldrar och svärföräldrar här på middag, supertrevligt och tiden gick såå fort! Jag älskar att ha folk här på middag, måste bli bättre på att få tummen ur och faktiskt bjuda in. Det blir ju givetvis lättare nu under vinterträningen när man inte tävlar var och varannan helg. Jag blev i alla fall väldigt nöjd med maten också (inlägg om det kommer!) och det verkade alla andra också vara för de cleaned their plates =)

Nu har jag pluggat i någon timme, har precis käkat frulle och sitter invirad i värmefilt med kaffekoppen i handen och betraktar rusket utanför. Strax ska jag bege mig mot gymmet och skolan. Jag får passa på att träna nu eftersom jag inte vet hur många dagar jag kommer att vara invalid. Jag ska nämligen sätta in hormonspiral i eftermiddag mot min endometrios och gud vet hur jag kommer att må efter det... Sist jag satte in kopparspiral svimmade jag och hade sedan kraftig mensvärk konstant i ca en månad efteråt. Så jag ser fram emot detta! Not. Vi hörs om jag överlever, haha.

Till frulle åt jag i alla fall min grymt goda chiapudding! Plus en lowcarbfralla med ost och paprika då, men låt oss fokusera på chiapuddingen. Detta är den godaste chian ever, perfekt krämig utan att bli stabbig, inte för rinnig och inte för fast. Idag smaksatte jag min med kanel, kardemumma, blåbär och valnötter, men det går givetvis att använda det man behagar. Mums!


Chiapudding
Portioner: 1

Ingredienser
Chiapudding
2 msk chiafrön
1 msk riven kokos
1 dl kokosgrädde
0,5 dl mandelmjölk
Några steviadroppar
Lite salt
Kryddor, exempelvis kanel, kardemumma, vanilj, kakao
Lite frysta bär

Gör såhär
Häll chiafrön och kokosflingor i en tät glasburk och häll på kokosgrädde och mandelmjölk. Addera kryddor och några steviadroppar och blanda runt. Låt stå ca 10 min och rör sedan igen. Chiafröna vill hemskt gärna samla sig i botten... När puddingen börjar tjockna, rör ner några frysta bär och ställ sedan puddingen i kylen över natten. Ta ut, toppa med lite nötter eller nötsmör och devour!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar