fredag 3 november 2017

Kylskåpsrensning och kaffeslut

Godmorgon fina ni! Fredag idag, hur härligt? Jag börjar sakta men säkert återhämta mig från den här hektiska perioden. Från och med att jag lämnade in den sista slutrapporten i tisdags natt och jag numera är helt ledig några dagar har jag varit helt utmattad, trots 8-9.5 timmars sömn per natt (och jag sover vanligtvis 6.5-7.5). Gissar att det är något slags posttraumatiskt syndrom på att ha varit under stor press ganska lång tid. Kroppen behöver återhämtning och återhämtning ska den få! I samma veva har jag börjat träna lite smått igen (efter tre veckors vila) och även slutat med kaffe (!). Varför har då jag, en kaffeälskande addict, fimpat kaffet? Well, just därför. Dels gillar jag inte känslan av att vara beroende av något (mer än, typ, mat, vatten och luft) och att "behöva" ta en kopp kaffe flera gånger om dagen för att upprätthålla något slags normaltillstånd. Dels stimulerar koffeinet binjurarna och ökar på kortisolproduktionen (stresshormonet), något jag definitivt INTE känner att jag behöver i mitt redan så stressade liv. Så. Sagt och gjort. Jag har en förfärlig huvudvärk, men i övrigt går det rätt okej. Sörplar örtteer som aldrig förr och hoppas att mina energinivåer kommer tillbaka asap.

Efter en ganska kostsam tidigare månad ska jag verkligen försöka snåla med matkontot nu i november. Det kommer att innebära mycket kylskåpsrensning, extrapriser och kreativitet. Kul!!! Den här salladen slängde jag ihop häromdagen på det vi hade hemma. En supergod höstsallad med små smörbakade morötter (egenodlade), ruccola, pesto, tomater, rödlök, pumpakärnor, fetaost... Mums! Ikväll blir det nog en variant på en halv-raw pad thai med jordnötsdressing, portabello och alldeles för mycket avokado. Recept kommer! Ha en fin fredag hörni!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar