måndag 6 november 2017

Lax i foliepaket med vaxbönor och rökt paprikasmör

Godmorgon måndag! Den här veckan börjar mina nya kurser och jag är superpepp! Hoppas att det är något intressant. Idag börjar kursen "product lifecycle management", blir säkert bra! Senare i veckan drar jag till Stockholm och det ska givetvis också bli supernice. Jag känner lite smått att min energi börjar komma tillbaka efter extremt mycket sömn och väldigt lite mental stimulans. Gud vad jag har behövt den här återhämtningen alltså... Nej, nu ska jag träna på min presentation inför imorgon och sedan dra till gymmet och skolan. Här får ni ett otroligt gott måndagsrecept! Lax i foliepaket med parmesangratinerade vaxbönor och rökt paprikasmör. Yup, lika gott som det låter. Ha en fin måndag hörni, kram!


Lax i foliepaket med vaxbönor och rökt paprikasmör
Portioner: 4

Ingredienser
Foliepaket
4 laxfiléer
2 paprikor
400g vaxbönor
Riven parmesan
1 rödlök

Rökt paprikasmör

200g rumsvarmt smör
1 vitlöksklyfta
Rökt paprikapulver, salt

Gör såhär
Foliepaket: Sätt ugnen på 200 C. Tina vaxbörnorna och fräs dem i smör tills de har fått fin färg. Lägg dem i botten på fyra folieark. Strö över lite riven parmesan. Tärna paprika, skiva rödlök och lägg ovanpå. Avsluta med laxfilén. Salta och peppra. Stäng foliepaketen och kör i ugnen ca 20 min.
Rökt paprikasmör: Blanda rumsvarmt smör med vitlök, rökt paprikapulver, salt och peppar. Forma till en korv på plastfolie och rulla ihop. Låt stelna i kylen/frysen.

Servera laxpaketen med en skiva rökt paprikasmör. Slurp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar